• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 10.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2008., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļā uz lielo Latvijas 24.dziedāšanas un 14.dejošanas svētku "devīto vilni" – noslēgumu Rīgā

Vēl šajā numurā

11.07.2008., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2008.gada 10.jūlijā

MK: Par ministru un parlamentāro sekretāru algām

10.jūlijā Ministru kabineta sēdē, pamatojoties uz valdības lēmumu par valsts 2008.gada budžeta izdevumu samazināšanu, pieņēma lēmumu nepaaugstināt ministru un parlamentāro sekretāru algas. Valdība nolēma atlikt arī lēmumu par Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra iecelšanu. Mēnešalgu paaugstināšanu, kā arī Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra iecelšanu paredzēja Ministru kabineta iekārtas likums, kas stājās spēkā 1.jūlijā. Pieņemtie lēmumi attiecas uz laiku no 2008.gada 1.jūlija līdz 2009.gada 31.martam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

FM: Par šāgada budžeta grozījumu apstiprināšanu

10.jūlijā valdības ārkārtas sēdē tika apstiprināti Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi 2008.gada budžetā.

Finanšu ministrs Atis Slakteris pauda gandarījumu par operatīvo valdības darbu: “Finanšu ministrija pie budžeta grozījumiem ir strādājusi ļoti aktīvi, un lielo darba apjomu ir izdevies paveikt īsā termiņā. Esmu gandarīts par to, ka valdība par grozījumiem ir spējusi lemt tikpat operatīvi un apstiprināt tos šodienas sēdē.

Kā ziņots iepriekš, FM sagatavotajos grozījumos budžetā plānots pārpalikums 0,05% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb 8 miljoni latu. Šāda bilance veidojusies, palielinot izdevumus atsevišķās budžeta sadaļās un samazinot izdevumus saskaņā ar valsts pārvaldes iestāžu iesniegtajiem plāniem. A.Slakteris skaidro, ka tādējādi budžets tiks sabalansēts un valsts izdevumi nepārsniegs ieņēmumus, turklāt tiks saglabāta arī neliela rezerve īslaicīgu tautsaimniecības svārstību kompensēšanai.

A.Slakteris norāda, ka budžeta grozījumu ietvaros rasta iespēja palielināt finansējumu valstiski svarīgo sektoru atbalstam: “Brīdī, kad valstī ir bremzējušies tautsaimniecības attīstības tempi, valdība nedrīkst aizmirst par atbalstu tām sabiedrības grupām, kam tas nepieciešams visvairāk.” Papildu 88 miljoni latu atvēlēti pensiju indeksācijai un piemaksām pie vecuma pensijām, kā arī pabalstu un atlīdzību nodrošināšanai. 10 miljoni latu piešķirti dotācijām sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Savukārt 1,5 miljoni latu paredzēti akcīzes nodokļa par izlietoto dīzeļdegvielu atmaksām lauksaimniekiem.

Budžeta izdevumu daļā ietaupījums panākts uz vakanto štata vietu un dažādu iepirkumu rēķina. “Izdevumu samazināšanas nolūkos tika izvērtēts, no kuriem iepirkumiem valsts šogad var atteikties. Tie ir iepirkumi, kas nav tiešā veidā saistīti ar valsts pārvaldes pamatfunkciju veikšanu, neveicina tautsaimniecības attīstību un nerada pievienoto vērtību,” paskaidro finanšu ministrs A.Slakteris. Tāpat budžetā netiks iekļauti šogad dažādu iemeslu dēļ nerealizējamie projekti. Tādējādi valsts pamatbudžeta izdevumus plānots samazināt par 169 miljoniem latu.

Kopsummā grozījumos valsts budžeta ieņēmumi tiek plānoti 5,264 miljardu latu, bet izdevumi – 5,256 miljardu latu apjomā. Apstiprinātajā 2008.gada budžeta likumā bija paredzēti 5,499 miljardu latu lieli ieņēmumi un 5,338 miljardu latu izdevumi. 

Plānots, ka Saeima 2008.gada budžeta grozījumus pirmajā lasījumā varētu skatīt 15.jūlijā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!