• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas ikdienas darbiem 2008.gada 8.–10.jūlijā (kalendārs). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2008., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu karjeras izvēli

Vēl šajā numurā

15.07.2008., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas ikdienas darbiem 2008.gada 8.–10.jūlijā (kalendārs)

 

Otrdien, 8. jūlijā

Juridiskā komisija:

– atlika likumprojekta “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām” (Nr.750/Lp9; 2.lasījums; steidzams) izskatīšanu līdz papildu informācijas saņemšanai.

 

Apakškomisija darbam ar Tiesu iekārtas likumu:

– uzklausīja Juridiskās komisijas priekšsēdētājas V.Muižnieces, priekšsēdētājas biedra Dz.Rasnača, apakškomisijas priekšsēdētājas S.Āboltiņas un deputātu J.Reira un V.Agešina informāciju par Juridiskās komisijas deputātu darba vizīti Čehijas Republikas parlamentā no šī gada 30.jūnija līdz 2.jūlijam.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Latvijas Sarkanā Krusta likums” (Nr.777/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā” (Nr.688/Lp9).

 

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” (Nr.773/Lp9).

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību”” (Nr.757/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Bibliotēku likumā” (Nr.758/Lp9; 2.lasījums);

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Izglītības likumā” (Nr.759/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” (Nr.765/Lp9; 2.lasījums).

 

Sporta apakškomisija:

– uzklausīja Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras pārstāvju informāciju par vispārējās izglītības iestāžu akreditācijas rezultātiem mācību priekšmetā “Sports” 2007./2008.mācību gadā.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– uzklausīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Tieslietu ministrijas, Prokuratūras un Tiesībsarga biroja pārstāvju informāciju par komisijā saņemtajām Daugavpils cietuma notiesāto vēstulēm.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Sabiedriskā labuma organizāciju likumā” (Nr.576/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Dzelzceļa likumā” (Nr.761/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” (Nr.773/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputātu statusu”” (Nr.760/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Vēlētāju reģistra likumā” (Nr.738/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”” (Nr.733/Lp9);

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” (Nr.734/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam kā steidzamam;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās”” (Nr.735/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums likumā “Par zemes komisijām”” (Nr.736/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums Augu aizsardzības likumā” (Nr.762/Lp9; 2.lasījums; steidzams).

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– diskutēja ar nevalstiskās organizācijas “Latvijas Iedzīvotāju apvienība” pārstāvjiem par pensiju sistēmas tālāko attīstību un indeksācijas kārtību.

 

Sabiedrības veselības apakškomisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas parlamentārās sekretāres Ž.Vasaraudzes, Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības nodaļas vadītājas M.Forstmanes, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras direktora vietnieka A.Martinsona, kā arī Latvijas Neiroķirurgu biedrības priekšsēdētāja R.Briča un biedrības valdes locekļa E.Valeiņa informāciju par situāciju neiroķirurģisko pacientu aprūpē un nolēma aicināt Veselības ministriju izveidot darba grupu, lai izstrādātu neiroķirurģijas attīstības koncepciju, un Ministru kabinetu rast papildu finansējumu darba samaksas paaugstināšanai neiroķirurģijas nozares speciālistiem.

 

Sociālās drošības apakškomisija:

– uzklausīja Labklājības ministrijas pārstāvju informāciju par vecāku pabalsta pieprasīšanu un izmaksām 2008.gada pirmajā pusgadā.

 

Nodarbinātības apakškomisija:

– uzklausīja Labklājības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Rēzeknes domes un Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas akciju sabiedrības “REBIR” pārstāvju informāciju par nodarbinātības situāciju Rēzeknē.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– pieņēma zināšanai Iesniegumu biroja pārskatu par šī gada jūnijā saņemtajiem iesniegumiem.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija sakarā ar pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā.

– sprieda par komisijas turpmāko darbu un nolēma lūgt Saeimu pagarināt komisijas darbības laiku līdz 2008.gada 2.oktobrim.

 

Trešdien, 9. jūlijā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze:

– tikās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Verdonku (Christian Verdonck).

 

Ārlietu komisija:

– slēgtā sēdē uzklausīja Ārlietu ministrijas informāciju;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā” (Nr.600/Lp9).

 

Baltijas lietu apakškomisija:

– sprieda par Baltijas asamblejas darba plānu 2009.gadam.

 

Juridiskā komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām” (Nr.750/Lp9);

– pārrunāja Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumus grozījumiem Valsts apbalvojumu likumā un izveidoja darba grupu, par tās priekšsēdētāju ievēlot komisijas priekšsēdētājas biedru Dz.Rasnaču (TB/LNNK);

– pārrunāja Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumus grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un nolēma tos skatīt pēc tautas nobalsošanas par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” (Nr.773/Lp9).

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– uzklausīja Nodarbinātības valsts aģentūras Karjeras pakalpojumu departamenta direktores D.Lūkas un AS “Hansabanka” Mārketinga un korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja N.Zalpētera informāciju un diskutēja par pētījumu “12.klašu skolēnu profesionālo plānu izpēte”;

– atlika likumprojekta “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu”” (Nr.776/Lp9) izskatīšanu 1.lasījumā līdz papildu informācijas saņemšanai.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– atbalstīja otrreizējai caurlūkošanai likumu “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums”.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā” (Nr.737/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”” (Nr.742/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju”” (Nr.743/Lp9).

 

Tautsaimniecības komisija:

– izskatīja komisijā saņemtās vēstules.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– skatīja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”” (Nr.733/Lp9; 2.lasījums; steidzams);

– skatīja Ministru kabineta noteikumus Nr.453 “Kārtība, kādā nosaka valstij un pašvaldībām piekrītošo lauku apvidu zemi, kura turpmāk izmantojama zemes reformas pabeigšanai, kā arī valstij un pašvaldībām piederošo un piekrītošo zemi”.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”” (Nr.677/Lp9);

– skatīja likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”” (Nr.727/Lp9; 1.lasījums).

 

Publisko izdevumu un revīzijas komisija:

– izbraukuma sēdē Valsts kontrolē (VK) uzklausīja valsts kontrolieres I.Sudrabas informāciju par VK darbu un apskatīja jaunās telpas.

 

Pieprasījumu komisija:

– uzklausīja Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka J.Vondas informāciju par noziedzības līmeni valstī.

 

Nacionālās drošības komisija slēgtā sēdē:

– sprieda par komisijas pamatdarbības jautājumiem.

 

Pilsonības likuma izpildes komisija:

– tikās ar Latviešu valodas apguves valsts aģentūras direktori D.Dalbiņu un direktores vietnieci V.Vaivadi un uzklausīja informāciju par aģentūras darbību.

 

Ceturtdien, 10. jūlijā

Saeimas sēde.

 

Prezidija sēde.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likumā” (Nr.754/Lp9).

 

Juridiskā komisija:

– atbalstīja virzīšanai izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Sandras Strences iecelšanu par Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāju.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– pārrunāja komisijas turpmāko darbu.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā” (Nr.756/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam kā steidzamam;

– skatīja likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.744/Lp9; 2.lasījums; steidzams) un nolēma lūgt Saeimu tam atcelt steidzamību, izslēgt no Saeimas 17.jūlija sēdes darba kārtības un kā atbildīgo komisiju noteikt Juridisko komisiju;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tiesas piesēdētāju vēlēšanām”” (Nr.745/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums Prokuratūras likumā” (Nr.746/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” (Nr.734/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās”” (Nr.735/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums likumā “Par zemes komisijām”” (Nr.736/Lp9).

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– pārrunāja komisijas turpmāko darbu.

 

Radio tiešraide “Frakciju viedokļi”.

 

Akcija “Latvija – miera zeme”.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!