• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2008. gada 3. jūlija sēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2008., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

15.07.2008., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2008. gada 3. jūlija sēdes stenogramma

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Stenogrammas nobeigums. Sākums — Saeimas materiālu 46.laidienā (“LV”, Nr.105, 10.07.2008.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 17, atturas – 47. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

3. – atbildīgās komisijas priekšlikums, kurā ir precizēts un pilnveidots pirmajā lasījumā atbalstītais teksts. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

4. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Debatēs vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Komisijas referents, manuprāt, ļoti pareizi norādīja uz nepieciešamību turpmāk vēl diskutēt par šiem priekšlikumiem, taču es ļoti baidos, ka Kraukļa kungs varbūt nemaz nezina šā 4.priekšlikuma būtību. Tāpēc, lai mēs turpmāk kvalificēti debatētu par to, es vienkārši uzskatu par savu pienākumu pastāstīt gan par šo un par dažiem citiem turpmākajiem priekšlikumiem šeit, Saeimas sēdē, lai mēs, godātie kolēģi, zinātu, par ko mēs balsojam. (No zāles dep. V.A.Krauklis: “Mēs mākam lasīt!”)

Šis priekšlikums skan: “Valsts dibinātās augstskolās un koledžās studijas finansē no valsts budžeta līdzekļiem.” Skatot šo priekšlikumu kopā ar ierosinājumu likuma pārejas noteikumos, redzams, ka šīs normas pilnīga spēkā stāšanās paredzēta tikai 2012.gadā.

Samazinoties studējošo skaitam, pašreizējā ekonomiskajā situācijā viens no būtiskākajiem valsts ekonomikas stiprināšanas elementiem ir līdzekļu ieguldīšana inovācijās – galvenokārt pētniecībā un augstākajā izglītībā.

Pilnīga studiju nodrošināšana par valsts budžeta līdzekļiem valsts augstskolās, piemēram, tad, ja šī norma stātos spēkā šogad, maksātu apmēram 31,2 miljonus latu. Es neprasu, lai šī norma stātos spēkā jau šogad, bet minu šo ilustrāciju tādēļ, lai jūs saprastu, par kāda līmeņa skaitļiem ir runa.

Finansējot studijas arī visās privātpersonu dibinātajās augstskolās, valstij tas prasītu vēl apmēram 21 miljonu latu. Tie ir lieli skaitļi, bet tie valsts budžetam tuvākajā nākotnē, manuprāt, ir pa spēkam.

Mums ir jāpanāk, lai augstskola nezaudētu nevienu jaunieti, kurš spēj studēt. Mums ir jāpanāk, lai materiālie šķēršļi nevienam nebūtu par iemeslu tam, kāpēc augstākā izglītība netiek iegūta. Turīgi varam kļūt tikai visi kopā. Un tas nav tikai morāls apgalvojums. Nav vērts uzcelt tādu ekonomiku, kur viens izcili izglītots cilvēks strādā, lai ar saviem nodokļiem uzturētu piecus bezdarbniekus. Mums ir jānovērš bezdarba risks, kas varētu būt zemas izglītības dēļ.

Daži skaitļi: Latvijai ir jāpanāk, lai 2010.gadā augstskolās studētu vismaz puse iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 30 gadiem, un vismaz trīs ceturtdaļām šajā vecumā vajadzētu studēt ne vēlāk kā 2014.gadā. Tie nav nesasniedzami skaitļi! Tas būtu apmēram 580 līdz 600 studējošo uz 10 000 iedzīvotājiem.

No juridiskā viedokļa raugoties, ir tā: 1990.gadā, pievienojoties starptautiskajam paktam “Par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām”, mēs atbilstoši tā 14.pantam uzņēmāmies (citēju): “Ar visiem pieņemamajiem līdzekļiem un it īpaši pakāpeniski ieviešot bezmaksas augstāko izglītību, [..] padarīt to visiem pieejamu.” Turklāt, ievērojot pašu šo pamatprincipu un sasniegto cilvēktiesību līmeni, to var vienīgi saglabāt vai attīstīt, nevis pazemināt. Maksas par augstāko izglītību nostiprināšana ir pretrunā ar paktā noteikto principu. Tātad tiekšanās uz valsts finansētu augstāko izglītību ir ne tikai stratēģiski ekonomisks uzdevums, bet arī mūsu juridisks pienākums.

Es aicinu atbalstīt gan šo priekšlikumu, gan arī esošo papildu ierosinājumu pārejas noteikumos.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Debates beidzu.

Komisijas vārdā – deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Jūs, es ceru, man piedosiet, ka es jau trešo reizi neatkārtošu argumentus, kāpēc atbildīgā komisija nevarēja atbalstīt Kārļa Šadurska priekšlikumus.

Tāpēc es aicinu balsot.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 15, atturas – 48. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Līdzīga iemesla dēļ ir noraidīts arī 5. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 5. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 12, pret – 18, atturas – 53. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Gluži tāpat arī 6. – deputāta Šadurska priekšlikums – ir noraidīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 6. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 10, pret – 18, atturas – 53. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgi arī 7. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 7. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 18, atturas – 42. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgi ir ar 8. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Arī 9.priekšlikumam ir tāda pati vēsture, un arī tas ir Kārļa Šadurska priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgi ir ar 10.priekšlikumu, kurš nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Arī ar 11.priekšlikumu, kurš nav at­balstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Arī ar 12.priekšlikumu, kurš nav at­balstīts.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Debatēs vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Šis, manuprāt, ir pats būtiskākais no priekšlikumiem. Tas paredz, ka Ministru kabinets, iesniedzot Saeimai kārtējo likumu par valsts budžetu, paredz ikgadēju finansējuma pieaugumu augstākajai izglītībai, kas nav mazāks par 0,5 procentiem no iekšzemes kopprodukta, līdz valsts piešķirtais finansējums augstākajai izglītībai sasniedz vismaz 2 procentus no iekšzemes kopprodukta.

Kolēģi! Pats efektīvākais veids, kā cīnīties ar tumsu, ir iedegt gaismu. Eiropa to ir sapratusi, un kopš 2006.gada 10.maija Eiropas Savienība ir izvirzījusi mērķi – dalībvalstīm 2010.gadā augstākās izglītības studijām sniegt finansējumu 2 procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Kā Latvija šobrīd izskatās Eiropas un pasaules valstu kontekstā? Septiņas reizes mazākā Īslande jau 2003.gadā tērēja 1,5 procentus līdzekļu no IKP studijām un 3 procentus – pētniecības darbam. Vislielākais augstākās izglītības valsts budžeta finansējuma īpatsvars Latvijā bija tālajā 1995.gadā, kad tas sasniedza 0,9 procentus.

Jūs redzat, kolēģi, šo līkni! Līdz 2003.gadam Latvijā nemitīgi samazinājās šīs budžeta daļas finansējuma īpatsvars, sasniedzot minimumu 2003.gadā, kad tas bija 0,52 procenti. Pēc tam sākās zināms kāpums. Šobrīd valsts finansējums studijām nav lielāks par 0,75–0,8 procentiem no iekšzemes kopprodukta.

Godātie kolēģi! Šī pozitīvā tendence ir jāsaglabā. Ir grūti iedomāties, ka, tērējot augstākajai izglītībai daudz mazāk līdzekļu nekā mūsu Eiropas partneri, mēs spēsim ar viņiem konkurēt attīstības tempu ziņā. Jau 2003.gadā Lietuvas valsts augstākajā izglītībā ieguldīja aptuveni 1,6 procentus, Grieķija – 1,33 procentus, bet Somija – 2,07 procentus. Tad kļūst redzama vēl kāda interesanta parādība: ne tikai Eiropas valstis, bet, piemēram, arī Čīle investē augstākajā izglītībā 2,2 procentus no IKP, bet savukārt Amerikas Savienotās Valstis no sava ārkārtīgi lielā iekšzemes kopprodukta augstākajai izglītībai investē pat 3,1 procentu.

Godātie kolēģi! Latvija uz šī fona izskatās ļoti pieticīgi, un tā ir ļoti tālu no 2 procentiem, tāpēc šie 0,5 procenti būtu absolūti nepieciešams pieaugums, lai Latvija izpildītu savas starptautiskās saistības.

Godātie kolēģi! Vēl satraucošāki ir skaitļi, ja mēs rēķinām procentus nevis no iekšzemes kopprodukta, bet rēķinām šos procentus no iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju un uz vienu studējošo. Pēc šiem skaitļiem Latvija vēl daudz vairāk atpaliek gan no Lietuvas, gan no Igaunijas, gan no lielākās daļas Eiropas valstu.

Kolēģi, investīcijas izglītībā, darba ražīgumā un inovācijās ir vienīgais veids, kā mēs varam konkurēt ar Eiropu. Ja mēs šajās jomās investējam mazāk nekā mūsu konkurenti, tad mums, kolēģi, nav neviena argumenta, kas ļautu teikt, ka mēs cenšamies viņus panākt, nevis atpaliekam.

Vēl satraucošāks ir tāds fakts, ka šābrīža taupības apstākļos Izglītības un zinātnes ministrija ir rakstījusi vēstuli visām augstskolām ar prasību samazināt budžeta finansējumu par 2,9 procentiem. Kolēģi, ja mēs vēl vairāk samazināsim jau tā pieticīgo finansējumu, tad šī līkne neies uz augšu!

Šobrīd, protams, valsts ir ekonomiski grūtā stāvoklī. Tiek runāts par krīzi un tās pārvarēšanas scenārijiem. Kolēģi, investīcijas augstākajā izglītībā – šis ir mans piedāvātais krīzes pārvarēšanas plāns! Tikai investējot savu pilsoņu izglītībā, mēs spēsim nopietni runāt par darba produktivitātes jautājumiem un radīt nopietnu pievienoto vērtību. Neizglītota sabiedrība – un tas nevienam nav jaunums – neattīstās. Tā nīkuļo! Un, lai man piedod lielo kultūras būvju aizstāvji, es tomēr uzskatu, ka tautas izglītība ir tūkstoškārt svarīgāka par Gaismas pils ēku, tā ir tūkstoškārt svarīgāka par koncertzāles būvniecību, jo kas gan priecāsies par skaistajiem arhitektūras šedevriem un apmeklēs plašās lasītavas, ja zemais izglītības līmenis neradīs sabiedrībā prasību pēc šīm kultūras vērtībām. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Patiesi! Patiesi!”)

Aicinu atbalstīt!

Sēdes vadītājs.

Paldies. Debates beidzam.

Vai Ābiķa kungs vēlas ko piebilst?

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Neapšaubāmi, Kārļa Šadurska teiktajā ir daudz patiesības (No zāles dep. K.Leiškalns: “Viss ir patiesība!”), bet es vēlreiz gribu jums apliecināt, ka mēs vakar atbildīgajā komisijā, izskatot šo priekšlikumu, jau vienojāmies, ka, strādājot pie jaunā Augstākās izglītības likuma, mēs noteikti kopīgi ar speciālistiem šo piedāvājumu izvērtēsim un noteikti pieņemsim arī saprātīgu lēmumu. Taču, kā es jau atkārtoju, šī procedūra diemžēl bija tāda, ka visiem interesentiem vienkārši nebija iespējas iepazīties ar šiem vērtīgajiem priekšlikumiem. Tā ka es diemžēl aicinu balsojumā atturēties vai to neatbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 12. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 41, pret – 14, atturas – 34. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgu iemeslu dēļ nav atbalstīts arī 14. – deputāta Šadurska priekšlikums… Es atvainojos, 13. – deputāta Šadurska priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 13. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 14, atturas – 45. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

Līdzīgi ir arī ar 15. – deputāta Šadurska priekšlikumu… Es atvainojos, ar 14. – deputāta Šadurska priekšlikumu. (No zāles dep. K.Šadurskis: “Tas nav balsojams!”) Jā, kā saka pats deputāts Šadurska kungs, šis priekšlikums, vadoties pēc iepriekšējā balsojuma, acīmredzot vairs nav balsojams, un tāpēc es aicinu arī balsojumā par 15. – deputāta Šadurska priekšlikumu – atturēties vai balsot “pret”, jo jau iepriekš minēto iemeslu dēļ komisija arī šo priekšlikumu nevarēja atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 15. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 13, atturas – 46. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Ābiķis.

16. – deputāta Kārļa Leiškalna priekšlikums – ir loģisks un ir atbalstīts, jo tas izriet no likumprojekta steidzamības.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Debatēs vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Tikai viena piebilde pie Leiškalna kunga priekšlikuma.

Es ļoti ceru, ka tie labie vārdi, kas šeit izskanēja manu iepriekšējo priekšlikumu sakarā, tiks nopietni ņemti vērā mūsu turpmākajās debatēs, mūsu darbā pie Augstākās izglītības likuma. Es pilnīgi piekrītu, ka šā likuma steidzamība ir noteikta sakarā ar to, ka norma, kas attiecas uz sportistiem, mums ir tiešām jāpieņem nekavējoties, ja mēs gribam, lai tai būtu arī rezultāts. Loģiski būtu tagad, kad visi mani priekšlikumi ir noraidīti, tā kā aicināt balsot “pret”, bet es uz to neaicinu. Es aicinu atbalstīt šo likumprojektu, es pats arī balsošu “par”, un es ļoti ceru, ka mūsu turpmākās debates būs ne tikai pēc formas, bet arī pēc satura un pēc būtības ražīgas. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Godīgi teikts!”)

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Jautājums: vai kāds uzstāj, ka vajag veikt balsojumu par 16.priekšlikumu? Tātad 16.priekšlikums ir atbalstīts.

Komisijas vārdā – deputāts Ābiķis.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Liels paldies par… (No zāles dep. J.Dobelis: “…vienprātību!”) …un izpratni. Aicinu balsot kopumā par šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Augstskolu likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret – nav, atturas – 1. Likums pieņemts.

Dz.Ābiķis.

Paldies, kolēģi, visiem, arī tam, kurš atturējās! (No zāles dep. V.A.Krauklis: “A par ko tad tā?”)

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Elektronisko sakaru likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā – deputāts Guntis Blumbergs.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2673 – “Grozījumi Elektronisko sakaru likumā”.

Uz trešo lasījumu komisija ir saņēmusi kopumā vienpadsmit priekšlikumus, un tie ir izskatīti.

1. – Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Bergholca priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 7.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 7.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

6. – Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Bergholca priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 7.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

9. – Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Bergholca priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

10. – Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Bergholca priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

11. – Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Bergholca priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.Blumbergs.

Lūdzu jūs, kolēģi, atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Elektronisko sakaru likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! (No zāles dep. A.Bērziņš (ZZS frakcija): “Tūlīt arī būs vienprātība!”) Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. (No zāles dep. A.Bērziņš (ZZS frakcija): “Tur, kur Blumbergs, – vienprātība!”) Likums pieņemts.

G.Blumbergs.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Skatīsim likumprojektu Nr.379/Lp9, kurš ir apvienots ar likumprojektu Nr.556/Lp9. Trešajam lasījumam ir iesniegti 29 priekšlikumi.

1.priekšlikumu iesniegusi Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre Ligita Silaraupa. Atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

2.priekšlikumu iesniegusi Juridiskā komisija. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

3.priekšlikumu iesniegusi Juridiskā komisija. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

4.priekšlikumu iesniegusi Juridiskā komisija. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

5.priekšlikumu iesniedzis Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Ziedonis Rubezis. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

Arī 6.priekšlikums, kuru iesniedzis Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Ziedonis Rubezis, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

Arī 7.priekšlikums, kuru iesniedzis Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Rubezis, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

8. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Rubeža priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

9. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Rubeža priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

10. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Rubeža priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

11. – Juridiskās komisijas priekšlikums – arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

12. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 12. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 31, atturas – 8. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Rasnačs.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

14. – Juridiskā biroja priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

15. – Juridiskā biroja priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

16. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Jāņa Šmita priekšlikums – atbalstīts daļēji un iekļauts Juridiskā biroja sagatavotajā 17.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

Dz.Rasnačs.

17. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

18. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 18. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 34, pret – 39, atturas – 6. Priekšlikums nav atbalstīts.

Dz.Rasnačs.

19. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Jāņa Šmita priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

20. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs.

21. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC frakcija): “Godīgi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

22. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC frakcija): “Taisnība!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

23. – Zemkopības ministrijas parlamentārās sekretāres Ligitas Silaraupas priekšlikums – atbalstīts. (No zāles: “Humāni!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

24. – vides ministra Raimonda Vējoņa priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Aizdomīgi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

Dz.Rasnačs.

25. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Rubeža priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

26. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

27. – Juridiskā biroja priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

28. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Rubeža priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

29. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs.

Juridiskā komisija aicina likumprojektu pieņemt trešajā lasījumā. Tas ir ļoti būtisks saistībā ar navigācijas sezonu un kārtības noteikšanu uz ūdeņiem.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi Teritorijas plānošanas likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Sāksim skatīt administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu paketi. Tie ir jautājumi, kas sēdes darba kārtībā ir no 9.punkta līdz 36.punktam (ieskaitot). Komisija, skatot šo paketi, praktiski vienojās, ka šī likumprojektu pakete būtu jāsadala divās daļās (lūdzu šādu pieeju atbalstīt!): likumprojekti, kas skar ne pārāk nozīmīgus tehniskus priekšlikumus, tādus kā, piemēram, nosaukumu maiņu, vārda “rajons” vietā rakstot vārdu “novads”, un likumprojekti, kuri jāizdebatē ilgāk (daži valdības piedāvājumi būtu nopietnāk jāizdiskutē ar ekspertiem).

Darba kārtības 9.punkts ir likumprojekts “Grozījumi Teritorijas plānošanas likumā”. Komisija lūdz to atbalstīt pirmajā lasījumā. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC frakcija): “Atbalstām!” Dep. J.Dobelis: “Piekrītam!”)

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Teritorijas plānošanas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 7. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Lūdzu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Nākamais šajā paketē ir likumprojekts…

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos, es ieturēju tik ilgu pauzi, ka jūs jau sākāt runāt.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija aicina šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” steidzamības piešķiršanu likumprojektam.

“Pret” steidzamību ir pieteikusies runāt deputāte Anna Seile.

A.Seile (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie deputāti! Ministru kabineta rīkojums “Par nepieciešamiem grozījumiem ar pašvaldību darbību saistītajos likumos, noslēdzot vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu” paredz grozījumus vairāk nekā 100 likumos. Daļa no tiem jau ir iesniegti Saeimā un tiek izskatīti Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā kā vienota pakete, un tagad tiek prasīta to steidzamība.

Un tomēr vajadzētu apsvērt to, kāpēc ir nepieciešama šī steidzamība – vai tā ir nepieciešamība. Varbūt būtu lietderīgi skatīt šo likumprojektu tomēr trijos lasījumos?

Es mēģināšu to pamatot, kāpēc steidzamība nav nepieciešama.

Lielākajai daļai šo likumprojektu spēkā stāšanās laiks ir 2009.gada 1.jūlijs – tātad jau pēc pašvaldību vēlēšanām. Līdz ar to mums ir pietiekami daudz laika, lai likumprojektus varētu rūpīgi izvērtēt un izskatīt visos trijos lasījumos. Līdz šim vēl nav sagatavots un Saeimā iesniegts likums par apriņķu izveidošanu, kā to paredz pirmajā lasījumā jau izskatītais likumprojekts “Par valsts administratīvo iedalījumu”.

Tālāk varētu minēt arī tādu argumentu, ka vēl joprojām nav skaidrs, kādas būs šo apriņķu robežas, kādas būs apriņķu funkcijas un kāda būs to pārvaldīšanas sistēma – vēlēta, nevēlēta administrācija. Tas viss ir jānoskaidro, kamēr šis likumprojekts tiks izskatīts vismaz pirmajā lasījumā.

Turklāt nav lietderīgi Saeimā vairākkārt skatīt vienu un to pašu likumu grozījumus, nepieņemot izskatīšanai priekšlikumus, kas precizē pretrunīgas likumu normas un novērš acīm redzamas nepilnības vai pat atšķirīgas nostādnes dažos pantos, kā tas ir, piemēram, likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”, tas ir, šajā likumā, ko mēs nupat izskatām. Šā likuma 17.panta otrajā daļā nav izdarīti precizējumi, kādā kārtībā Centrālā zemes komisija varēs atjaunot īpašuma tiesības uz zemes reformas pabeigšanai paredzēto zemi, ja būs likvidēti rajoni un to institūcijas. Protams, ir ļoti rūpīgi jāizvērtē šīs normas, tāpēc būtu lietderīgi likumā uzreiz iestrādāt visas nepieciešamās normas.

Līdzīgas situācijas ir arī ar zemes reformu saistītajos citos likums, bet ne tikai tajos. Turklāt vairākas pašvaldības ir iesniegušas arī Satversmes tiesā apstrīdējumu, tāpēc būtu lietderīgi sagaidīt vismaz pirmos šīs tiesas lēmumus. Skatot šos likumprojektus trijos lasījumos, būtu iespējams izvērtēt visas šīs nianses un vienlaikus rūpīgi sagatavot arī visu esošo likumu paketi. Tāpēc partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija neatbalsta šā likumprojekta steidzamību. Aicinām to darīt arī jūs.

Sēdes vadītājs.

Paldies deputātei Seilei.

Vai deputāts Spurdziņš vēlas ko piebilst komisijas vārdā?

O.Spurdziņš.

Jā. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, analizējot šos priekšlikumus, vienojās, ka tā atbalstīs tikai tos priekšlikumus, kuri ir saistīti ar administratīvi teritoriālo reformu, jo pēc būtības citi šie jautājumi būtu jāskata citām Saeimas komisijām un patiešām ļoti rūpīgi jāizdebatē. Līdz ar to, ka šobrīd valdības iesniegtajos priekšlikumos ir tādas lietas, kas vairāk ir tehniskas dabas, tāpēc nav tik rūpīgi debatējamas, kā teica Seiles kundze, es tomēr komisijas vārdā rosinu atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 7, atturas – 7. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 6. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un datumu, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Šinī gadījumā lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 55, pret – 8, atturas – 17. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī to, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks skatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Kā likumu paketes sastāvdaļai lūdzu priekšlikumus iesniegt līdz šā gada 7.jūlijam un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz arī šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās”” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 56, pret – 9, atturas – 10. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu balsot par likumprojekta virzību pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Komisijas vārdā lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par zemes komisijām””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums likumā “Par zemes komisijām””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 55, pret – 8, atturas – 12. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par zemes komisijām”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un šā gada 17.jūlijā izskatīt Saeimas sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 53, pret – 8, atturas – 10. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Vēlētāju reģistra likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Vēlētāju reģistra likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 54, pret – 7, atturas – 10. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Vēlētāju reģistra likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz akceptēt šā likumprojekta virzību pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos! Jūs neprasījāt steidzamību šim likumprojektam…

O.Spurdziņš.

Jā, bet priekšlikumu iesniegšanai…

Sēdes vadītājs.

Es atvainojos! Jā, deputāti neiebilst. Tātad priekšlikuma iesniegšanas termiņš ir 17.jūlijs. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – “Grozījumi likumā “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā vēl joprojām deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Lūdzu akceptēt šā likumprojekta virzību pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par šo termiņu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 55, pret – 6, atturas – 10. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šim likumprojektam noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas šā gada 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 55, pret – 8, atturas – 11. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par Centrālo vēlēšanu komisiju”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas šā gada 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šo likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 54, pret – 6, atturas – 12. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdzu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas šā gada 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par tiesas piesēdētāju vēlēšanām””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par tiesas piesēdētāju vēlēšanām””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 8, atturas – 11. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par tiesas piesēdētāju vēlēšanām”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdzu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas šā gada 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Prokuratūras likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija rosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Prokuratūras likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret – 7, atturas – 10. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu likumprojektu akceptēt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Prokuratūras likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 6. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas datumu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputātiem nav iebildumu.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 70, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Lūdzu noteikt 17.jūliju par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šim likumprojektam.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 6. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 7, atturas – 14. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas sēdē šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 6. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Bibliotēku likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz akceptēt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Bibliotēku likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš…

Jā, man acīmredzot bija aizskrējis mazliet uz priekšu kompjūters. Es atvainojos!

Tagad skatīsim likumprojektu “Grozījumi Izglītības likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Izglītības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina atzīt šā likumprojekta virzību par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 6, atturas – 13. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt Saeimas šā gada 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina šā likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Dzelzceļa likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 4, atturas – 12. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Dzelzceļa likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam noteikt šā gada 7.jūliju un izskatīt šā gada 17.jūlijā Saeimas sēdē.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Augu aizsardzības likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija ierosina likumprojekta virzību atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Augu aizsardzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 6, atturas – 12. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Augu aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

O.Spurdziņš.

Lūdzu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šā gada 7.jūliju un likumprojekta izskatīšanu otrajā lasījumā veikt šā gada 17.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Reģionālās attīstības likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Reģionālās attīstības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Vispārējās izglītības likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par autoceļiem””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Lūdzu Saeimu akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par autoceļiem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Autopārvadājumu likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija lūdz likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Autopārvadājumu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 4. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam lūdzu noteikt šā gada 17.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies referentam.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu””. Otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā… (Zālē troksnis.) Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Guntis Eniņš.

G.J.Eniņš (ZZS frakcija).

Es atvainojos! Tajā monotonajā darbā tā tas gadījās.

Mums tagad ir jāskata dokuments Nr.2660 – likumprojekts “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”. Lai gan likumprojekts ir pabiezs, ir iesniegti tikai divi priekšlikumi. Abi divi – no Sociālo un darba lietu komisijas.

1.priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.J.Eniņš.

Un 2.priekšlikums… Jāšķir tālāk! Arī tas, kā jau teicu, ir no Sociālo un darba lietu komisijas. Tas ir tāds redakcionāls priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

G.J.Eniņš.

Lūdzam balsojumu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālas kvalifikācijas atzīšanu”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

G.J.Eniņš.

Lūdzu priekšlikumus trešajam lasījumam iesniegt līdz 8.jūlijam. (No zāles dep. A.Bērziņš (ZZS frakcija): “Mācieties, kā jāstrādā! Paldies!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst. Paldies.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 725/Lp9). Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 725/Lp9). Likumprojektu iesniegusi valdība, izstrādājusi Tieslietu ministrija. Likumprojekta būtība ir terminoloģiju saskaņot ar Imigrācijas likumu. Turklāt aizpildīts ir arī viens no “baltajiem plankumiem”, kuri ir mūsu likumos, tas ir, tiek noteikta atbildība fiziskajām personām arī teritorijās, kas atrodas ārpus jebkādas valsts jurisdikcijas.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Krimināllikumā (reģistrācijas numurs 725/Lp9) pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Šā gada 4.augusts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 657/Lp9). Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija izskatīja likumprojektu Nr.657/Lp9, ko ir sagatavojusi Iekšlietu ministrija un akceptējusi valdība. Tas ir paredzēts cīņas pastiprināšanai pret prostitūciju, pret sutenerismu un pret seksuālo pakalpojumu sniegšanas vietu izveidošanu. Advokātu padomei bija zināmi iebildumi pret terminoloģiju, taču par valsts valodas lietojumu atbildīgās institūcijas ir akceptējušas, piekritušas tādam terminam, kāds ir ierakstīts likumā. Taču tas netraucē laikā starp lasījumiem meklēt vēl precīzākus risinājumus.

Aicinām akceptēt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 657/Lp9) pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Šā gada 4.augusts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 444/Lp9). Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Likumprojektu ir sagatavojuši frakcijas “Jaunais laiks” pārstāvji. Juridiskajā komisijā tas ir skatīts vairākkārt, tomēr deputātu vairākums komisijā uzskata, ka problēma ir jārisina. Tātad komisija konceptuāli atbalsta šāda likumprojekta virzīšanu. Taču vienlaikus komisijai nācās piekrist tam, ko teica Tieslietu ministrija, – ka vispār nepiemērot pirmstermiņa atbrīvošanu – tas būtu pretrunā ar starptautisko tiesību normām. Komisija piekrīt tam, ka paši iesniedzēji laikā starp lasījumiem samazinās līdz minimumam šo iespēju – pirms termiņa atbrīvot minēto kategoriju noziegumu pastrādātājus jeb izdarītājus.

Līdz ar to komisijas vairākums atbalstīja šo likumprojektu, un aicinām balsot “par”.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 444/Lp9) pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Šā gada 4.augusts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 693/Lp9). Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Arī šo likumprojektu ir sagatavojusi un iesniegusi frakcija “Jaunais laiks”, respektīvi, pieci deputāti, un Juridiskā komisija saņēma arī pozitīvus atzinumus. Šis priekšlikums sasaucas ar visiem zināmo Daugavpils gadījumu. Protams, atbildība ir jāprecizē likumā. Komisija likumprojektu atbalstīja pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 693/Lp9) pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Šā gada 4.augusts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Likumprojekts ir akceptēts valdībā. To ir sagatavojusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Likumprojekts skar ļoti daudzus tūkstošus Rīgas iedzīvotāju, jo runa ir par īpašumu, kura dēļ nevar pilnībā pabeigt Juglas pārvada būvi. Ja šis likums tiks pieņemts, tad Juglas pārvada būve, cerams, tiks paveikta laikā.

Komisija aicina balsot “par”, bet vispirms – atzīt likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – 2, atturas – 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Rasnačs.

Aicinām balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu iesakām noteikt 7.jūliju, un par likumprojekta izskatīšanas dienu – 10.jūliju.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Cienījamie kolēģi, pirms mēs skatām nākamo darba kārtības punktu, es jūs informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu parakstītu priekšlikumu Saeimas sēdi turpināt bez pārtraukuma līdz visu darba kārtības jautājumu izskatīšanai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Sēde tiek turpināta bez pārtraukuma.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī priekšlikumu – izdarīt vēl vienu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu par datuma maiņu likumprojekta izskatīšanai Saeimas sēdē. Runa ir par likumprojekta “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” otrreizēju caurlūkošanu. Vai deputātiem nav iebildumu pret šādiem grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Sākam skatīt nākamo mūsu apstiprinātās darba kārtības punktu – likumprojektu “Grozījumi Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Minētā likumprojekta garo nosaukumu tikko jau minēja priekšsēdis. Šā dokumenta numurs ir 2568, un tie ir mūsu mīļās valdības iesniegtie labojumi likumā, kuri krietnajiem latviešiem atvieglos piekļūšanu pie Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības izdalītajiem finanšu instrumentiem.

Tā ka aicinu atbalstīt steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta vadības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

K.Leiškalns.

Paldies. Priekšlikumus no Juridiskā biroja gaidīsim līdz šā gada 7.jūlijam un jūsu priekšā gribam šo likumprojektu celt šā gada 10.jūlijā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Robežsardzes likumā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Skatīsim grozījumus Robežsardzes likumā. Likumprojekts paredz noteikt, ka robežsargiem ir tiesības aizturēt personas un ievietot tās pagaidu turēšanas telpās, kā arī paredz Ministru kabinetam deleģējumu noteikt kārtību, kādā personas tiek ievietotas un turētas pagaidu aizturēšanas vietā un šādu vietu iekārtošanas un aprīkošanas prasības. Tāpat ir paredzēts precizēt nosacījumus par aizliegumu lietot fizisku spēku, speciālos līdzekļus un dienesta suņu izmantošanu, kā arī noteikt minimālās drošības prasības pirms personas ievietošanas pagaidu turēšanas telpās.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā sēdē apsprieda šo likumprojektu un konceptuāli to atbalstīja.

Komisijas vārdā aicinu pieņemt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Robežsardzes likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 25.jūlijs.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu””. Pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Atbildīgās Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā, kā arī Sporta apakškomisijas vārdā mēs lielā vienprātībā lūdzam jūsu atbalstu, lai piešķirtu šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Likumprojekts ir saistīts ar nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu tenisa sporta centram “Pļavnieki”.

Šajā sporta centrā ir vienīgie laukumi Latvijā ar cieto segumu, kāds tiek izmantots augsta līmeņa sacensībās Eiropā, un tādējādi mūsu izlases dalībniekiem ir iespēja tur trenēties pirms vissvarīgākajām starptautiskajām sacensībām.

Latvijas Tenisa savienība ir izrādījusi gatavību izmantot tenisa centru “Pļavnieki” Deivisa kausa, Federācijas kausa un citu lielu starptautisku sacensību organizēšanai.

Kā es dzirdu, no zāles atskan balsis, ka jūs piekrītat šim lēmumam.

Tāpēc aicinu balsot “par” likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī datumu, kad šis likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi! Aicinu iesniegt priekšlikumus līdz šā gada 7.jūlijam un izskatīt šo likumprojektu galīgajā lasījumā šā gada 10.jūlijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis.

Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu!

Sēdes vadītājs.

Skatīsim lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.591/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.septembrim”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Kolēģi! Komisija lūdz atbalstīt šo lēmuma projektu un noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarinājumu līdz šā gada 1.septembrim.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.591/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.septembrim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par steidzamības atcelšanu likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.654/Lp9)”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Kolēģi! Komisija lūdz likumprojektam ar reģistrācijas numuru 654/Lp9 atcelt steidzamību, jo tajā ir lietas, kuras vēl ir jāsaskaņo, un šis darbs var izrādīties diezgan nekvalitatīvs, ja mēs to darīsim steigā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības atcelšanu likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.654/Lp9)! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.654/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 4.augustam”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Jā, paldies, kolēģi, par iepriekšējo lēmumu! Tagad runa ir par šo pašu likumprojektu, mums ir jānosaka tam priekšlikumu iesniegšanas termiņš. Mēs iesakām par šo termiņu noteikt šā gada 4.augustu.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu jau iepriekš minētā likumprojekta (Nr.654/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 4.augustam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par likuma “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” (Nr.581/Lp9) iekļaušanu otrreizējai caurlūkošanai Saeimas 2008.gada 17.jūlija sēdē”.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 51.panta pirmajā daļā noteikto, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūdz pagarināt šo termiņu, kad izskatīt Saeimas sēdē otrreizējai caurlūkošanai nodoto likumu “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums”, jo ir izveidojusies šāda situācija: iepriekšējā reizē mēs nolēmām, ka priekšlikumi ir iesniedzami līdz 4.jūlijam un ka likumu izskatīsim 10.jūlijā. Taču, reāli izvērtējot situāciju, mēs nevaram izpildīt Kārtības ruļļa prasību – ļaut deputātiem iepazīties ar iesniegtajiem grozījumiem piecas darba dienas.

Līdz ar to komisija lūdz pagarināt priekšlikumu izskatīšanas termiņu un noteikt otrreizējo caurlūkošanu Saeimas 17.jūlija sēdē.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par likuma “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” (Nr.581/Lp9) iekļaušanu otrreizējai caurlūkošanai Saeimas 2008.gada 17.jūlija sēdē”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Līdz ar to visi šodienas darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm!

Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātei Karinai Pētersonei.

K.Pētersone (LPP/LC frakcija).

Ļoti cienījamie Eiropas lietu komisijas deputāti! Es vēlētos atgādināt, ka šodien pulksten 15.55 mums ir komisijas sēde un tikšanās ar Eiropas Savienības komisāru daudzvalodības jautājumos.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātei Silvai Bendrātei.

S.Bendrāte (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Deputātu grupas Tibetas atbalstam locekļus lūdzu burtiski uz kādām 7 minūtēm sapulcēties tepat Dzeltenajā zālē.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas! Lūdzu uz sēdi komisijas telpās pēc 5 minūtēm.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Pievēršu uzmanību: Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pulksten 13.10 Sociālo un darba lietu komisijas telpās. Pulksten 13.10!

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Sergejam Dolgopolovam.

S.Dolgopolovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde notiks pulksten 13.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Vaira Paegle, Ina Druviete, Jānis Dukšinskis, Jānis Klaužs, Vents Armands Krauklis, Leopolds Ozoliņš un Viktors Ščerbatihs. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Līdz ar to šodienas Saeimas sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!