• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Parīzes samitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2008., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Gruzijas ārlietu ministri

Vēl šajā numurā

15.07.2008., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Parīzes samitā

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 13.jūlijā piedalījās Parīzes samitā “Barselonas process: Savienība Vidusjūrai”.

Samita mērķis ir likt pamatu turpmākai ES un Vidusjūras baseina valstu sadarbības attīstībai tādās jomās kā drošības politika, ekonomika un vides aizsardzība, kā arī pilnveidot sadarbību valstu starpā kultūras un izglītības jomā. Samita noslēgumā tika pieņemta deklarācija turpmākai sadarbībai, kas iezīmē dalībnieku vīziju par “Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai” stratēģiju, galvenos uzdevumus un projektus to sasniegšanai. Tāpat valstu un valdību vadītāji vienojās par “Barselonas procesa: Savienības Vidusjūrai” institucionālo struktūru, lēmumu pieņemšanas veidu un finansējumu, kur galvenais uzsvars ir konkrētu projektu atbalstam.

Samita sesijā piedalījās 39 Barselonas procesa dalībvalstu un 4 valstu novērotāja statusā vadītāji, kā arī starptautisko organizāciju pārstāvji – ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns, Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, ES augstais pārstāvis Havjers Solana.

Uzstājoties ar uzrunu samita plenārsēdē, Valsts prezidents runāja par izglītības vietu un lomu, pilnveidojot reģionālos kontaktus kā valsts institūciju, tā arī nevalstisko organizāciju un augstāko mācību iestāžu starpā. Savā uzrunā Valsts prezidents minēja pozitīvas sadarbības piemērus augstākās izglītības jomā, kas gan sekmējuši Latvijas kultūras sakarus ar citām valstīm, gan veidojuši sabiedrībā izpratni par citu valstu tautām un tradīcijām. Kā labu izglītības veicināta starpkultūru dialoga paraugu Valsts prezidents minēja Latvijas Medicīnas akadēmiju un tās īstenotās sadarbības programmas ar vairāku Vidusjūras baseina valstu studentiem. 

“Šodien Parīzē mūsu uzdevums ir būt pārliecinātiem, ka spējam abus Vidusjūras krastus savienot ar stingru tiltu – zināšanu un informācijas tiltu. Ir jāapzinās, ka tikai zināšanās balstītas sabiedrības ir sekmīgas globālās konkurences apstākļos, spēj radīt augstākas pievienotās vērtības produktus un, ko gribu īpaši uzsvērt, ir pašapzinīgākas un pašpārliecinātākas ceļā uz izvirzītajiem mērķiem,” teica Valsts prezidents.

Savā uzrunā Valsts prezidents uzsvēra arīdzan brīvas informācijas plūsmas nozīmi sabiedrības attīstībā, kā piemēru minot Latviju, kurā tūlīt pēc neatkarības atgūšanas tieši brīva piekļuve informācijai un zināšanām lika pamatu Latvijas valsts un sabiedrības veiksmes stāstam.

Svētdienas vakarā Valsts prezidents piedalījās Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī rīkotajās darba vakariņās samita dalībvalstu valstu un valdību vadītājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!