• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2008., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 14.jūlijā

Vēl šajā numurā

16.07.2008., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV29VAKS.JPG (45149 bytes)• Ekonomikas ministrijas pētījums liecina – uzņēmēji eksporta veicināšanai vispirms prasa nevis eksporta kredītu garantijas, bet gan vietējās uzņēmējdarbības vides sakārtošanu, nodokļu un birokrātijas sloga mazināšanu. Arī DnB NORD bankas speciālisti definējuši, kādi ir galvenie šķēršļi eksporta attīstībā, – par to vairāk publikācijā “Eksporta stumšana”.

 

• 2008.gada 1.janvārī spēkā stājās Elektronisko sakaru likuma normas, kas regulē elektronisko sakaru tīklu ierīkošanu un būvniecību. Lai arī gads jau otrā pusē, joprojām nav apstiprināti likumam atbilstīgi Ministru kabineta noteikumi. Kā tas ietekmē sakaru būvniekus un ierīkotājus, lasiet viedokļu apmaiņā rakstā “Domstarpības par sakaru būvēm”.

 

• Kas uzņēmējiem būtu jāzina par personas datu aizsardzību un kāpēc nedrīkst kopēt pasi – uz šiem un citiem jautājumiem atbild Datu valsts inspekcijas direktore Signe Plūmiņa.

 

• 2008.gada aprīlī stājās spēkā grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, ar kuriem tika izdarītas būtiskas izmaiņas to darba devēju sodīšanā, kuri pārkāpj darba tiesiskās attiecības regulējošos normatīvos aktus. Sodu apmēri ir būtiski palielināti – pat līdz 10 000 latiem. Žurnālā publicēts plašāks skaidrojums par šiem grozījumiem.

 

• Ieejot finiša taisnē ES struktūrfondu iepriekšējā perioda līdzekļu apguvē, joprojām ir bažas, ka Latvija tā arī nebūs spējusi paņemt visu iespējamo naudu. Un tā būs bijusi Latvijas, nevis ES vaina. Un tomēr ES nauda var būt labas zāles ekonomikas straujajai atdzišanai.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!