• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Japānas–Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Somijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Japānas–Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piektdien, 11.jūlijā, tikās ar Japānas–Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Hirofumi Nakasoni.

G.Daudze pauda viedokli, ka nākotnē ir ļoti būtiski attīstīt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Japānu. “Jau šobrīd tirdzniecības apjoms pastāvīgi pieaug un ir vērojamas pozitīvas tendences, taču ekonomiskās sadarbības potenciāls ir daudz lielāks. Latvija japāņu uzņēmējiem var būt pievilcīga gan ar izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, attīstīto infrastruktūru un augsti kvalificēto darbaspēku, gan arī ar vienu no zemākajām uzņēmumu ienākuma nodokļu likmēm Eiropas Savienībā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs, aicinot Japānas uzņēmējus investēt mūsu valstī. Viņš norādīja, ka Latvijai ir liels potenciāls arī kā tranzītvalstij starp Austrumiem un Rietumiem.

H.Nakasone interesējās, kad Latvijā plānots ieviest vienoto Eiropas valūtu – eiro –, un atzina, ka Japānas puse domā par investīcijām Latvijā.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, G.Daudze norādīja, ka Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Japānas parlamentu. Tikšanās laikā H.Nakasone nodeva Japānas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Johei Kono parakstītu ielūgumu Saeimas priekšsēdētājam ar delegāciju apmeklēt Japānu oficiālā vizītē 2009.gada pavasarī.

Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Japānas veiksmīgo sadarbību kultūras jomā – kopš 1990.gada Rīgā darbojas Japāņu valodas un kultūras vidusskola, savukārt Latvijas Universitātes studentiem ir iespēja apgūt japāņu valodu un iepazīties ar japāņu tautas kultūru un filozofiju. G.Daudze pateicās Japānai un personīgi H.Nakasonem par sniegto neatmaksājamo palīdzību vairāk nekā 5 miljonu latu apmērā mūsu valsts kultūras attīstībai.

H.Nakasone uzsvēra kultūras lielo lomu abu valstu sadraudzības veicināšanā, norādot, ka vienlīdz svarīgi ir stiprināt sadarbību gan parlamentārajā un valdības līmenī, gan iedzīvotāju vidū.

Tikšanās noslēgumā puses pauda abpusēju ieinteresētību un apņemšanos turpināt līdzšinējo pozitīvo sadarbību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!