• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1999., Nr. 310/311 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 21. septembra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

22.09.1999., Nr. 310/311

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 21. septembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību tirdznieciski ekonomisko un zinātniski tehnisko komisiju". Par komisijas līdzpriekšsēdētāju no Latvijas puses apstiprināts satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonībā uzņemti 816 pilsonības pretendenti, tai skaitā 143 viņu nepilngadīgie bērni.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektu likumos "Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" un "Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu". Grozījumi likumā nepieciešami, lai Pašvaldību lietu pārvalde kā valdības noteiktā institūcija, kas veic pašvaldību darbības pārraudzību, arī turpmāk būtu pārstāvēta pastāvīgajā komisijā, kas izskata stabilizācijas pieteikumu un saskaņo pašvaldību domes apstiprināto finansu stabilizācijas projektu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.86 "Studiju kreditēšanas noteikumi". Tas sakārtos normatīvo bāzi, ņemot vērā Izglītības likuma stāšanos spēkā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības līgumu par sadarbību izglītībā un zinātnē". Līgumu parakstīt pilnvarota izglītības un zinātnes ministre Silva Golde.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 20.augusta rīkojumā Nr.388 "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizācijas komisiju". Komisijas sastāvs papildināts ar labklājības ministra padomnieku Viktoru Jaksonu.

Valdība akceptēja noteikumus "Pesticīdu atlieku kontrole augu izcelsmes produktos". Tie nosaka maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu noteikumu pielikumos minētajos augu valsts izcelsmes produktos un minēto pesticīdu atlieku kontroles kārtību.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Amerikas Savienoto Valstu valdību par zveju pie Amerikas Savienoto Valstu krastiem darbības termiņa pagarināšanu". Nolīguma termiņš tiks pagarināts par trīs gadiem līdz 2002.gada 31.decembrim.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.187 "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 13.oktobra noteikumos Nr.405 "Latvijas integrācijas Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) padomes nolikums". Grozījumi paredz, ka padomes sastāvu nosaka Ministru prezidents ar savu rīkojumu. Konkretizēti padomes sekretariāta pienākumi.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1997.gada 19.augusta noteikumos Nr.304 "Ekonomikas ministrijas nolikums". Tas paredz organizēt Latvijas Republikas dalības Pasaules tirdzniecības organizācijā Konsultatīvās padomes sekretariāta darbu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 29.augusta noteikumos Nr.266 "Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas nolikums". Tie izstrādāti sakarā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Korupcijas novēršanas likumā, kas neparedz iespēju iekļaut Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvā Saeimas deputātus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par līgumu par dzīvošanai paredzētas ēkas vai ēkas daļas lietošanas tiesību iegūšanu uz laiku". Tie nosaka, kāda informācija ietverta līgumā par dzīvošanai paredzētas ēkas vai ēkas daļas lietošanas tiesību iegūšanu uz laiku, kā arī atteikuma tiesību realizēšanas termiņu un kārtību.

Akceptēti "Noteikumi par kvalificētajiem elektroenerģijas lietotājiem". Šie noteikumi noteiks kvalificētā elektroenerģijas lietotāja definēšanas un statusa iegūšanas kritērijus un kārtību, kādā kvalificētiem elektroenerģijas lietotājiem tiek piešķirtas tiesības, nediskriminējot pārējos elektroenerģijas lietotājus, slēgt elektroenerģijas piegādes (pirkšanas) līgumus ar elektroenerģijas pārvades vai sadales sistēmas operatoru un tieši ar elektroenerģijas ražotāju, kurš darbojas konkrētajā elektroenerģijas pārvades sistēmā vai atrodas ārpus tās licences darbības zonas. Noteikumi stāsies spēkā 2000.gada 1.janvārī.

Akceptēti "Noteikumi par līgumu, kas noslēgts ārpus uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pastāvīgās tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas". Noteikumi nosaka, kāda informācija ietverama līgumā, kas noslēgts ārpus uzņēmuma pastāvīgās tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas, kā arī atteikuma tiesību realizācijas termiņu un kārtību.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 25.marta rīkojumā Nr.138 "Par naftas darbu licencēšanas un naftas resursu apguves vadības grupu".

Akceptēts rīkojums "Par valsts kapitāla daļu jaundibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "KREMERata Baltica"". Rīkojums nosaka, ka valsts piedalās jaundibināmajā bezpeļņas organizācijā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "KREMERata Baltica", ieguldot tajā valsts kapitāla daļu 1000 latu apmērā no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētāja sabiedrībā ir Kultūras ministrija.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumos Nr.49 "Noteikumi par Latvijas nepilsoņu pasēm". Grozījumi precizē pases personalizēšanas, kā arī mašīnlasāmās zonas aizpildīšanas kārtību.

Akceptēts grozījums Latvijas Republikas Ministru kabineta 1999.gada 13.janvāra rīkojumā Nr.16 "Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas federālās valdības līgumu par personu, kas nelegāli ieceļojušas vai nelegāli uzturas, atpakaļuzņemšanu (Atpakaļuzņemšanas līgumu) un Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas federālās valdības protokolu par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas federālās valdības līguma par personu, kas nelegāli ieceļojušas vai nelegāli uzturas, atpakaļuzņemšanu (Atpakaļuzņemšanas līguma) īstenošanas kārtību". Grozījums pilnvaro iekšlietu ministru parakstīt minēto līgumu.

Akceptēti priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām saskaņošanai korupcijas apkarošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā finansējama investīciju projekta "Izglītības sistēmas attīstības projekts" Izmaksu efektivitātes apakšprogramma".

Akceptēts pasākumu plāns Integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas (megasistēmas) attīstībai. Megasistēmas projekta mērķis ir izveidot saskaņotu valsts nozīmes reģistru sistēmu ar precīzu datu uzglabāšanas un savākšanas tehnoloģiju, ko nosaka normatīvie akti.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 6.janvāra rīkojumā Nr.1 "Par Latvijas Republikas valdības un Singapūras Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokli". Līgumu parakstīt pilnvarots satiksmes ministrs.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 7.maija noteikumos Nr.164 "Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" statūti". Grozījumi precizē Valsts nekustamā īpašuma aģentūras saīsināto nosaukumu un pamatkapitāla apjomu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 11.augusta rīkojumā Nr.382 "Par Latvijas delegāciju Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas un Starptautiskā valūtas fonda gada pilnvarnieku sanāksmē Vašingtonā". Rīkojums papildināts ar vārdiem "V.Krasovska — koordinācijas centra sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Birojs 2000" projektu vadītāja" un "P.Puķe — koordinācijas centra sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Birojs 2000" projektu vadītājs".

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju — priekšlikumus par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas saskaņošanai ārvalstnieku nodarbinātības un veselības aprūpes jomā.

Pieņemta zināšanai Latvijas Republikas civilās aizsardzības sistēmas un ugunsdzēsības un glābšanas dienesta normatīvo aktu bāzes sakārtošanas koncepcija.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" ģenerāldirektoru". Ar šo rīkojumu no darba atbrīvots bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts informācijas tīkla aģentūra" ģenerāldirektors Jānis Britāls un VITA ģenerāldirektora amatam apstiprināts Rihards Balodis-Bolužs.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu". Grozījumi paredz samazināt sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu darba devēju likmi par vienu procentu gadā. Paredzams, ka ar 2001.gada 1.janvāri obligāto iemaksu likme būs 35%, no kuriem 26% maksās darba devējs un 9% — darba ņēmējs.

Valdība akceptēja grozījumu projektu Likumā par ostām. Likumprojekts nodrošinās nodokļu un nodevu normatīvo aktu sistēmas vienotību jūras transporta nozarē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!