• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 21. septembra sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1999., Nr. 310/311 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.49 izraksts

Valsts investīciju programmas projekts 2000.gadam

Vēl šajā numurā

22.09.1999., Nr. 310/311

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru kabineta 21. septembra sēdes

Tieslietu ministra Valda Birkava, finansu ministra Edmunda Krastiņa, aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska atbildes, skaidrojumi, komentāri

Tieslietu ministrs Valdis Birkavs sniedza oficiālu valdības paziņojumu sakarā ar šobrīd Latvijā aktuālo pedofilijas skandālu:

— Kabinets pilnībā noraida jebkādu sakaru ar šo pedofilijas lietu. Kabinets dod zaļo gaismu, kā arī sniegs nepieciešamo palīdzību, aicinot Ģenerālprokuratūru pēc iespējas ātrāk un aktīvāk izmeklēt šo lietu. Ir jānostiprina izmeklēšanas brigāde, kas strādā jau no augusta. Lietu no vispārējās kompetences ir pārņēmusi Ģenerālprokuratūra. Ministru kabinets aicinās Federālo izmeklēšanas biroju sniegt palīdzību lietas izmeklēšanā. Valdība uzskata, ka ir absolūti nepieciešams pielikt lietai loģisku punktu, saucot pie atbildības vainīgos vai arī tos, kas šādu informāciju izplata, ja tā neapstiprinās.

— Kāpēc valdības šodienas sēdē nepiedalās ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš?

V. Birkavs: — Skrastiņa kungs strādā pie šīs lietas, ar ģenerālprokuroru es jau esmu runājis, aicinot sākt visu skandālā iesaistīto personu nopratināšanu. Nepieciešamības gadījumā valdība ir gatava palīdzēt finansiāli.

— Par ko varētu saukt pie atbildības raidījuma "Nedēļa" veidotājus?

V. Birkavs: —Visam jānotiek atbilstoši likumam. Šis skandāls Latvijas labo slavu pasaulē nevairos. Ja fakti neapstiprinās, ir jārīkojas.

— Vai jūs atbalstāt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi?

V. Birkavs: — Manuprāt, tas būtu atbalstāmi arī tāpēc, lai nostiprinātu parlamentārās izmeklēšanas komisijas statusu. Šai komisijai jābūt ar īpašām pilnvarām. Komisijas statusa nostiprināšanai ir nepieciešams atbilstošs likums, kas jau ir iesniegts Juridiskajā komisijā.

Finansu ministrs Edmunds Krastiņš atbildēja uz jautājumiem par grozījumiem Akcīzes likumā. Uz jautājumu, kādēļ ar akcīzes nodokli apliks tieši kafiju, ministrs atbildēja:

— Pēc valdības priekšlikuma Finansu ministrija izvērtēja Eiropas Savienības valstu praksi, kā rīkojas Lietuva un Igaunija, apliekot dažādas preces ar akcīzes nodokli. Un visbiežāk ar akcīzes nodokli apliekamās preces ir dažādi saldinātie bezalkoholiskie dzērieni, izņemot minerālūdeni un sulas, un kafija. Mums bija nepieciešams rast sabalansētību budžetā un vienlaikus ievērot mūsu prioritātes - aizsardzību un izglītību. Līdz ar to kafijas cenas pieaugums būtu 50 santīmi par vienu kilogramu.

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis runāja par Rīcības plānu dalībai NATO un Aizsardzības ministrijas finansēšanas nolikumu:

—Valdība šodien akceptēja likumprojektu par Aizsardzības ministrijas finansēšanu. Likumprojekts sastāv no diviem pantiem, kas nosaka nepieciešamību noteikt finansējumu Aizsardzības ministrijai ar noteiktu procentu no iekšzemes kopprodukta, lai izpildītu prasības, kuras izvirza mūsu vēlme integrēties NATO. Tādējādi mēs arī demonstrējam savu politisko gribu. Integrācija NATO nav tikai Aizsardzības ministrijas vai ministra, bet visas valsts lieta.

Runājot par Rīcības plānu dalībai NATO — pagājušajā pirmdienā tas tika apstiprināts NATO integrācijas padomē, un šodien to apstiprināja valdība. Nākamajā pirmdienā es personīgi Briselē to iesniegšu NATO ģenerālsekretāra vietniekam. Dokumentā saistībā ar NATO izvirzītajām prasībām nosaukti mūsu politiskie mērķi, militārās sistēmas atbilstība NATO prasībām, tajā runāts arī par normatīvajiem dokumentiem. Plānā ir atsevišķa sadaļa, kurā noteikti nepieciešamie resursi minēto mērķu sasniegšanai, viena nodaļa ir par informācijas drošību. Šis dokuments ir divpusējs - starp Latviju un NATO.

Rūta Kesnere,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!