• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Ķīnas attiecību uzlabošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2008., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektropreču elektroenerģijas patēriņu "gaidīšanas režīmā"

Vēl šajā numurā

18.07.2008., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Ķīnas attiecību uzlabošanos

 

Eiropas Parlaments atzinīgi vērtē ES un Ķīnas attiecību uzlabošanos un ciešāku sadarbību daudzās globālās tēmās.

Vienlaikus tas pauž nožēlu, ka Ķīnā plaši un sistemātiski tiek pārkāptas cilvēktiesības.

Ar 439 balsīm par, 51 pret un 139 atturoties pieņemtajā rezolūcijā deputāti uzteic Ķīnu par reakciju uz zemestrīci Sičuaņas provincē, pievēršas gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm un Ķīnas saistībām tajās, cilvēktiesībām un Ķīnas politikai Tibetā.

 

Cilvēktiesības  

Parlaments, kas “atzinīgi vērtē saziņas atsākšanos starp Dalailamas un Ķīnas varas iestāžu pārstāvjiem pēc 2008.gada marta notikumiem Lasā” un mudina abas puses to pastiprināt, tomēr ar nožēlu konstatē, ka “nevienam no starptautiskajiem aicinājumiem nav izdevies novērst Ķīnas varas iestāžu atbildes pasākumus 2008.gada 14.martā Tibetā notikušajiem nemieriem, jo Lasā notikušo demonstrāciju dalībnieki joprojām tiek meklēti, aizturēti un patvaļīgi arestēti”.

 

Olimpiskās spēles

Eiropas Parlaments aicina Ķīnas varas iestādes Olimpisko spēļu laikā un izsenis iedibinātā olimpiskā pamiera vārdā pārtraukt patriotiskās audzināšanas kampaņu, kura ir pastiprinājusies kopš aprīļa sākuma.

Deputāti arī prasa Ķīnai ievērot saistības, ko tā publiski apņēmās cilvēktiesību, minoritāšu, demokrātijas un tiesiskuma jomā. Par tām Starptautiskā olimpiskā komiteja Ķīnu informēja, pieņemot lēmumu par atļauju valstij organizēt Olimpiskās spēles.

 

Amatpersonu dalība atklāšanas ceremonijā

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Pēterings 9.jūlijā paziņoja, ka Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nepiedalīsies, atsaucoties uz attīstības trūkumu sarunās starp Ķīnas varas iestādēm un Dalailamas pārstāvjiem. Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kas ceturtdien Parlamentu iepazīstināja ar Francijas prezidentūras darba programmu, nākamajā pusgadā vadot ES Padomi, informēja, ka piedalīsies atklāšanas ceremonijā kā Francijas un kā ES Padomes pārstāvis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!