• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Nīderlandes un Dānijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2008., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniecei Nīderlandē

Vēl šajā numurā

22.07.2008., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Nīderlandes un Dānijas vēstniekus

 

18.jūlijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Robertu Shudebomu (Robert Schuddeboom) un Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Arnoldu Kristianu de Fine Skibstedu (Arnold Christian de Fine Skibsted). Abi vēstnieki bija ieradušies atvadu vizītē.

Ministru prezidenta un Nīderlandes vēstnieka tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas attīstību un pārmaiņu procesus pēdējo divdesmit gadu laikā. Ministru prezidents informēja vēstnieku arī par šābrīža aktuāliem jautājumiem – budžeta grozījumu apstiprināšana un gaidāmie referendumi.

Pārrunājot jautājumu par Latvijas un Nīderlandes uzņēmēju sadarbību, vēstnieks uzsvēra, ka Nīderlandes uzņēmējiem Latvijas loma Eiropā kā tiltam starp rietumiem un austrumiem kļūst aizvien nozīmīgāka. Amatpersonas apmainījās viedokļiem arī par Eiropas Savienības aktuālajiem jautājumiem, tai skaitā Lisabonas līguma ratifikāciju.

Noslēgumā Ministru prezidents pateicās Nīderlandes vēstniekam par personisko ieguldījumu Latvijas un Nīderlandes divpusējo attiecību stiprināšanā un novēlēja izdošanos turpmākajās darba gaitās.

Tikšanās laikā ar Dānijas vēstnieku I.Godmanis akcentēja, ka Latvijai šobrīd ir jāspēj adaptēties jaunam izaicinājumam – globalizācijai. Dānijas vēstnieks uzsvēra, ka ir nepieciešams skaidrot šo pārmaiņu ietekmi sabiedrībai.

Amatpersonas pārrunāja aktuālos Latvijas iekšpolitikas jautājumus, kā arī Dānijas uzņēmēju vērtējumu par Latvijas investīciju vidi. Vēstnieks norādīja, ka kopumā Dānijas uzņēmēji ir ieinteresēti arī turpmāk attīstīt uzņēmējdarbību Latvijā.

Amatpersonas pārrunāja arī starptautiskos jautājumus – Latvijas un austrumu kaimiņvalstu attiecību attīstību, Lisabonas līguma ratifikāciju, kā arī Eiropas Savienības enerģētikas un vides aizsardzības politiku.

Sarunas nobeigumā Ministru prezidents pateicās Dānijas vēstniekam par lielo ieguldījumu ciešāku attiecību veidošanā starp Latvijas un Dāniju.

 

Zanda Šadre, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!