• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pievienošanos Eiropas kopējai aviācijas telpai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1999., Nr. 312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības soļiem

Vēl šajā numurā

23.09.1999., Nr. 312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pievienošanos Eiropas kopējai aviācijas telpai

Otrdien, 21.septembrī, Briselē Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks parakstīja bilaterālo protokolu ar Eiropas Savienību (ES) par pievienošanos Eiropas kopējai aviācijas telpai. Tajā noteikts pārejas periods (laika izteiksmē — apmēram pusgads), lai ES varētu veikt Latvijas aviosabiedrību drošības auditu. Tādējādi aviācijas nozarē praktiski atrisināts pēdējais šķērslis Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību.

Reāli praksē tas nozīmē, ka Latvijas aviosabiedrības jau tagad iegūst tādu pašu pieeju Eiropas aviācijas tirgum kā ES dalībvalstis un jau varētu uzsākt lidojumus, piemēram, no Londonas uz Parīzi vai no Kopenhāgenas uz Londonu, tādējādi pagarinot maršrutus no tām pilsētām, ar kurām Latvijai jau ir tiešā gaisa satiksme. Savukārt pēc pārejas periodā veiktā drošības audita Latvijas aviosabiedrības iegūs tiesības lidot no jebkuras ES pilsētas uz jebkuru pilsētu — tātad pilnīgi brīvu pieeju Eiropas vienotās aviācijas telpas tirgum.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!