• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisijā: Par jaunu programmu skolu apgādei ar pienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2008., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par Eiropas Savienības pusgada darba programmu

Vēl šajā numurā

23.07.2008., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisijā: Par jaunu programmu skolu apgādei ar pienu

 

Atbildot uz dalībvalstu un Eiropas Parlamenta lūgumiem un ierosinājumiem, Eiropas Komisija ir pieņēmusi jaunu variantu ES skolu piena apgādes programmai, kurā paredzēti vienkārši un skaidri izpildes noteikumi, kā rezultātā plašāku veselīgu piena produktu klāstu varēs piedāvāt lielākam skaitam bērnu. 

“Programma skolu apgādei ar pienu ir svarīga gan uztura, gan izglītojošā ziņā. Tā palīdz cīnīties pret lieko svaru un nodrošina svarīgas uzturvielas, no kurām atkarīgs, kā bērns aug un kāda ir tā veselība,” teica komisāre lauksaimniecības un lauku attīstības jautājumos Marianna Fišere-Bēla. “Mēs ceram, ka tagad, kad noteikumi ir kļuvuši vienkāršāki un piedāvātie produkti ir interesantāki, skolu piena apgādes programmā piedalīsies vēl vairāk skolu, arī vidusskolas.”

ES subsīdija turpmāk paredzēs plašāku piena produktu sortimentu diapazonā no parastā dzeramā piena līdz sieriem, tostarp virkni fermentētu piena produktu tīrā veidā vai ar augļu piemaisījumu, piemēram, jogurtu, paniņas, kefīru u.c. Dalībvalstis var izvēlēties, kurus produktus skolās izplatīt un kuriem pievērst īpašu uzmanību.

Turklāt šī programma attieksies uz lielāku skaitu bērnu, jo līdztekus bērnudārziem un pamatskolām tajā varēs piedalīties arī vidusskolas.

Šī programma tika atjaunināta, atbildot uz daudziem dalībvalstu un Eiropas Parlamenta lūgumiem. Tāpat kā Komisijas priekšlikums ES programmai skolu apgādei ar augļiem, kas tika iesniegts 8.jūlijā (sk. IP/08/1116), atjauninātā programma skolu apgādei ar pienu, kas būs spēkā jau no šā gada augusta, apliecina pastiprināto uzmanību, kuru Komisija velta veselīgākai bērnu diētai un ēšanas ieradumiem.

ES atbalsts apgādei ar pienu pastāv jau 30 gadus un šo gadu gaitā daudzkārt mainījies. 2006./2007.mācību gadā skolām 22 dalībvalstīm tika izplatītas 305 000 t piena ekvivalenta, kam Kopiena veltīja vairāk nekā 50 miljonus eiro.

Ir paredzams, ka līdz ar ieviestajiem jauninājumiem šajā shēmā turpmāk piedalīsies vairāk skolu, tādējādi dodot bērniem iespēju zemas uzturvērtības pārtiku un dzērienus aizstāt ar labākiem.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!