• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas vēstnieces atvadu vizīti pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2008., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par galvenajām norisēm konkurences politikā

Vēl šajā numurā

25.07.2008., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas vēstnieces atvadu vizīti pie Valsts prezidenta

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 23.jūlijā atvadu vizītē Rīgas pilī pieņēma Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Klēru Pulēnu (Claire A. Poulin).

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās vēstniecei par personīgo ieguldījumu Latvijas un Kanādas divpusējo attiecību stiprināšanā un pilnveidošanā, īpaši sekmējot augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu.

Valsts prezidents vēstniecei pateicās arī par viņas paveikto bezvīzu režīma starp Latviju un Kanādu ieviešanā 2007.gadā un līguma par jauniešu apmaiņas programmu starp Latviju un Kanādu, kas atvieglo abu valstu pilsoņiem iespēju mācīties un strādāt otrā valstī, tādējādi stiprinot personiskos kontaktus starp cilvēkiem, noslēgšanā.

Valdis Zatlers atzīmēja arī, ka svarīgi ir sadarboties ar Kanādu kultūras jomā, jo Kanādā dzīvo daudzskaitlīga latviešu kopiena.

Tikšanās gaitā amatpersonas apmainījās viedokļiem par turpmākajām Latvijas un Kanādas divpusējo attiecību pilnveidošanas iespējām, atzīmējot sadarbības veicināšanas iespējas tādās jomās kā tūrisms un ostas, kā arī apsprieda sadarbību starptautiskajās organizācijās. Pārrunāta arī abu valstu bruņoto spēku sadarbība, piedaloties miera uzturēšanas misijā Afganistānā, kas, kā atzīmēja abas amatpersonas, attiecīgi ir gan Latvijas, gan Kanādas prioritāte drošības jomā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijai un Kanādai kā NATO dalībvalstīm kopīgi jāstrādā, lai Gruzija un Ukraina saņemtu Rīcības plānu dalībai NATO, kas būtiski veicinātu šo valstu ceļu uz NATO.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!