• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vakar apstiprinātajiem jaunajiem dabasgāzes tarifiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2008., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

25.07.2008., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vakar apstiprinātajiem jaunajiem dabasgāzes tarifiem

 

01.JPG (7881 bytes) 02.JPG (14002 bytes)
Akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” Inčukalna pazemes gāzes krātuve
Foto: Valda Kalniņa, A.F.I.

Sākot ar šā gada 1.oktobri, akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” (LG) dabasgāzes tarifi patērētājiem pieaugs vidēji par 38% un to pieaugums būs atkarīgs no patēriņa apjoma. To paredz vakar, 24.jūlijā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes pieņemtais lēmums “Par akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” dabasgāzes apgādes tarifiem”.

Dabasgāzes tarifs mājsaimniecībām palielināsies par 60%, bet rūpnieciskajiem lietotājiem – par 32–40%. “Latvijas Gāzes” iesniegtais tarifu projekts paredzēja palielināt tarifu mājsaimniecībām par 57–71%, bet rūpnieciskajiem dabasgāzes lietotājiem – par 24–36%. Dabasgāzes tarifu sadārdzinājuma galvenais iemesls, kas veido gandrīz 90% no kopējā pieauguma, ir dabasgāzes importa cenas kāpums.

SPRK priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva preses konferencē pauda cerību, ka apstiprinātie tarifi varētu būt spēkā divus gadus. Tam gan nepiekrita LG prezidents Adrians Dāvis, kurš ir neapmierināts ar apstiprinātajiem tarifiem, norādot, ka pieņemtais dabasgāzes tarifs ir pārāk mazs un tāpēc LG jau nākamajā gadā varētu prasīt jaunu tarifu paaugstinājumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!