• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Īrijas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2008., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par investoru piesaisti projektiem Latvijā

Vēl šajā numurā

25.07.2008., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Īrijas premjerministru

 

Vakar, 24.jūlijā, Īrijas Republikas galvaspilsētā Dublinā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes ietvaros tikās ar Īrijas Republikas premjerministru Braienu Kovenu (Brian Cowen).

Viena no sarunas tēmām bija Īrijas pieredze ES fondu līdzekļu apguvē. I.Godmanis pozitīvi novērtēja Īrijas pieredzi, centralizēti piesaistot valstij nozīmīgas ārvalstu investīcijas. Tika pārrunāta arī Īrijas pieredze, ieguldot no ES saņemto līdzfinansējumu cilvēkresursu attīstībā, īpašu izmanību pievēršot otrā un trešā līmeņa profesionālajai izglītībai, tādējādi nodrošinot Īrijā pievilcīgu vidi ārvalstu investīcijām jomās, kas ražo preces ar augstu pievienoto vērtību. Īrijas premjerministrs norādīja, ka viens no veiksmes pamatprincipiem bija ES naudas ieguldīšana programmās, kas cieši saistītas ar valdības stratēģiskajiem plāniem.

Premjerministri apsprieda arī abu valstu ekonomisko attīstību laikā, kad gan Latvijā, gan Īrijā notiek valsts budžeta samazināšanas process. I.Godmanis novērtēja Īrijas Nacionālo attīstības plānu un informēja par procesiem Latvijā šajā jomā.

Tikšanās laikā amatpersonas apmainījās viedokļiem par situāciju sakarā ar enerģētikas un pārtikas cenu paaugstināšanos. I.Godmanis apliecināja Latvijas atbalstu kopējai ES enerģētikas politikai, taču norādīja, ka, pieņemot konkrētus lēmumus, jāņem vērā katras valsts enerģētiskā situācija, piemēram, tādās valstīs kā Latvija ar izolētu enerģētisko tirgu, un jāmeklē ES līmeņa risinājumi, veidojot jaunus savienojumus.

 

Zanda Šadre, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!