• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 29. jūlija rīkojums Nr. 456 "Par Rīcības plānu kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2008., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.347

Par A.Radzeviča komandējumu

Vēl šajā numurā

31.07.2008., Nr. 117

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 456

Pieņemts: 29.07.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.456

Rīgā 2008.gada 29.jūlijā (prot. Nr.53  50.§)

Par Rīcības plānu kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam

 

1. Apstiprināt Rīcības plānu kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam (turpmāk – plāns).

2. Noteikt Iekšlietu ministriju par atbildīgo ministriju plāna īstenošanā.

3. Izglītības un zinātnes ministrijai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, Vides ministrijai un Zemkopības ministrijai atbilstoši kompetencei nodrošināt plānā paredzēto uzdevumu izpildi.

4. Plānā paredzēto uzdevumu izpildi 2008.gadā ministrijām nodrošināt no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2009. un 2010.gadā izskatīt Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

5. Noteikt, ka par plāna uzdevumu un pasākumu izpildi atbildīgās ministrijas katru gadu, sākot ar 2009.gadu, līdz 1.jūlijam iesniedz Iekšlietu ministrijā informāciju par plāna izpildes gaitu. Iekšlietu ministrija apkopo iesniegto informāciju un iekšlietu ministrs katru gadu, sākot ar 2009.gadu, līdz 20.jūlijam iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā attiecīgu informatīvo ziņojumu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

 
 

(Ministru kabineta

2008.gada 29.jūlija rīkojums Nr.456)

Rīcības plāna kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam
kopsavilkums

Rīcības plāns kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam (turpmāk – plāns) ir Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas politikas plānošanas dokuments, kurš apvieno šo institūciju politikas plānošanas dokumentus un finansējumu.

Atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumiem Nr.111 “Ministru kabineta kārtības rullis” plāns attiecas uz iekšlietu politikas jomu.

Plāns ir izstrādāts, lai realizētu vienotu valsts politiku ugunsdrošības, ugunsdzēsības, glābšanas darbu un civilās aizsardzības jomā, pilnveidotu juridisko bāzi, kas saistīta ar ugunsdrošības un civilās aizsardzības prasību ievērošanu, nodrošinātu savlaicīgu un kvalitatīvu ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbu veikšanu, kā arī novērstu kūlas dedzināšanu un mazinātu radītos zaudējumus.

Lai sasniegtu mērķi, noteikti šādi galvenie darbības virzieni:

– pilnveidot valsts civilās aizsardzības sis­tēmu, iesaistot valsts, sabiedriskās un, ja nepieciešams, arī privātās institūcijas un personas materiāli tehniskās bāzes sakārtošanā un pilnveidošanā atbilstoši modernajām prasībām un iespējamiem apdraudējuma riskiem;

– sekmēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbu, lai sniegtu cilvēkiem kvalitatīvāku un operatīvāku palīdzību;

– pilnveidot likumdošanu vides jomā, arī nosakot tiesisko regulējumu par videi nodarīto kaitējumu;

– uzlabot sabiedrības iesaisti un informētību;

– nodrošināt kompetences sadalījumu;

– pilnveidot koordināciju, sadarbību starp valsts, sabiedriskajām un privātajām institūcijām ugunsdrošības, ugunsdzēsības, glābšanas darbu un civilās aizsardzības jomā;

– palielināt sabiedrības informētību par kūlas dedzināšanas kaitīgo ietekmi uz vidi.

Plānā noteiktas galvenās prioritātes un pasākumi problēmas risinājumam, kā arī tam nepieciešamais finansējums. Plānā noteikto uzdevumu un pasākumu izpildi 2008.gadā attiecīgās ministrijas nodrošina no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijai 2009.gadā 33 766 latu apmērā un 2010.gadā 9 985 latu apmērā, kā arī Iekšlietu ministrijai 2010.gadā 24 490 apmērā izskatāms Ministru kabinetā kopā ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu attiecīgajam gadam.

Iekšlietu ministrija kā atbildīgā koordinējošā iestāde apkopo informāciju par plāna izpildes gaitu un katru gadu, sākot ar 2009.gadu, līdz 20.jūlijam iesniedz informatīvo ziņojumu Ministru kabinetā.

Iekšlietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!