• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 29. jūlija rīkojums Nr. 455 "Par Eirokodeksa standartu nacionālo ieviešanas plānu 2008.–2011.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2008., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.456

Par Rīcības plānu kūlas dedzināšanas apkarošanai 2008.–2010.gadam

Vēl šajā numurā

31.07.2008., Nr. 117

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 455

Pieņemts: 29.07.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta rīkojums Nr.455

Rīgā 2008.gada 29.jūlijā (prot. Nr.53 49.§)
Par Eirokodeksa standartu nacionālo ieviešanas plānu 2008.–2011.gadam
1. Atbalstīt Eirokodeksa standartu nacionālo ieviešanas plānu 2008.–2011.gadam (turpmāk – plāns).
2. Noteikt, ka par plāna izpildi atbildīgā institūcija ir Ekonomikas ministrija, bet līdz­atbildīgā institūcija – Satiksmes ministrija.
3. Satiksmes ministrijai katru gadu līdz 1.martam (laikposmā no 2009. līdz 2011.gadam) iesniegt Ekonomikas ministrijā informāciju par plāna izpildi iepriekšējā gadā.
4. Ekonomikas ministrijai sagatavot un ekonomikas ministram katru gadu līdz 31.martam (laikposmā no 2009. līdz 2011.gadam) iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanas gaitu.
5. Plāns 2008.gadā īstenojams no valsts budžeta līdzekļiem, kas iesaistītajām ministrijām piešķirti likumā par valsts budžetu kārtējam gadam.
6. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2009.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.
7. Ekonomikas ministrijai 2012.gadā sagatavot un ekonomikas ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministrs K.Gerhards
(Ministru kabineta
2008.gada 29.jūlija rīkojums Nr.455)
Eirokodeksa standartu nacionālā ieviešanas plāna 2008.–2011.gadam
kopsavilkums
Eirokodeksa standartu nacionālais ieviešanas plāns 2008.–2011.gadam (turpmāk – plāns) ir ilgtermiņa politikas plānošanas dokuments. Tā izstrādes mērķis ir noteikt pasākumus, lai izpildītu Eiropas Komisijas Rekomendācijas 2003/887/EK par Eirokodeksa ieviešanu un izmantošanu būvēs un nesošajās konstrukcijās, kā arī uzdevumus, ko nosaka Valdības rīcības plāns Deklarācijas par Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību īstenošanai, nodrošinātu Eirokodeksa standartu pilnīgu adaptāciju būvniecību regulējošo normatīvo aktu sistēmā un pilnveidotu būvniecības nacionālo standartizācijas sistēmu Latvijā.

Eirokodeksa standartu adaptācija notiek sešu mēnešu laikā no standarta pieejamības brīža. Standartam piešķir oficiālu nacionālā standarta statusu, nosaukumu latviešu valodā, nacionālo kodifikācijas apzīmējumu un sagatavo nacionālo priekšvārdu, kas ir formāls un vienveidīgs visiem adaptējamiem standartiem.

Par Eirokodeksa standartu adaptāciju Latvijas nacionālajā standartizācijas sistēmā atbildīga Latvijas nacionālā standartizācijas institūcija sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Standarts”.

Kopumā plānā ietverti septiņi galvenie uzdevumi. Par to izpildi atbildīgā institūcija ir Ekonomikas ministrija, savukārt par atsevišķu uzdevumu izpildi līdzatbildīgā institūcija ir Satiksmes ministrija.

Plānā noteikti šādi svarīgākie uzdevumi:

1. Pārtulkot Eirokodeksa standartus latviešu valodā.

2. Sagatavot Eirokodeksa standartu nacionālos pielikumus.

3. Sagatavot grozījumus Ministru kabineta noteikumos par Latvijas būvnormatīviem.

4. Sagatavot jaunus būvkonstrukciju projektēšanas būvnormatīvus.

5. Metodiski izglītot universitāšu docētājus un ieviest Eirokodeksa sistēmu studiju programmā.

6. Izglītot būvkonstrukciju projektēšanas praktiķus, nodrošinot informāciju par projektēšanas īpatnībām saskaņā ar Eirokodeksa standartiem.

7. Piesaistīt Eiropas Savienības veco dalībvalstu tehnisko palīdzību.

Plāna uzdevumiem noteikti 18 rezultatīvie rādītāji, kuru īstenošanā iesaistītas šādas institūcijas – Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, standartizācijas tehniskā komiteja “Būvniecība” LVS/STK 30 un standartizācijas tehniskā komiteja “Autoceļi” LVS/STK 15.

Plānā formulēti galvenie uzdevumi, noteikti rezultatīvie rādītāji, atbildīgās institūcijas, izpildes termiņi un nepieciešamais finansējums.

Ekonomikas ministrijai un Satiksmes ministrijai plāna īstenošana 2008.gadā jānodrošina no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājums par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu 2009.gadā un turpmākajos gados izskatāms Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Satiksmes ministrija katru gadu līdz 1.martam (laikposmā no 2009. līdz 2011.gadam) iesniedz Ekonomikas ministrijā informāciju par plāna izpildi iepriekšējā gadā.

Ekonomikas ministrija katru gadu (laikposmā no 2009. līdz 2011.gadam) sagatavo un ekonomikas ministrs līdz 31.martam iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanas gaitu.

Ekonomikas ministrija 2012.gadā sagatavo un ekonomikas ministrs iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanu kopumā.
Ekonomikas ministrs K.Gerhards

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!