• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties diskusijā par kordziedāšanas popularizēšanu skolās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2008., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.07.2008., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties diskusijā par kordziedāšanas popularizēšanu skolās

 

Otrdien, 29.jūlijā, Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinātā pirmā ekspertu diskusija par kordziedāšanas popularizēšanu skolās.

Diskusijā tika apspriesti jautājumi par kordziedāšanas iespējām skolās, dziedāšanai atvēlēto vietu un lomu skolu programmās, kā arī nepieciešamību kordziedāšanu popularizēt jauniešu vidū. Diskusijas dalībnieki dalījās pārdomās, kā labāk motivēt jauniešus dziedāt koros un kā skolām piesaistīt ieinteresētus pedagogus mūzikas mācīšanai. Visi diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka atbildes uz šiem jautājumi nepieciešams rast jau tuvākajā laikā, lai nākamie Skolēnu dziesmu un deju svētki, kas notiks 2010.gadā, būtu tikpat izdevušies kā šovasar notikušie XXIV Vispārējie latviešu dziesmu un XIV Deju svētki.

Jāpiebilst, ka salīdzinājumā ar 2002./2003.mācību gadu, 2007./2008.gadā bērnu un jauniešu dalība koru kolektīvos attiecībā pret izglītojamo skaitu ir samazinājusies no 9,5% līdz 9,3%, bet folkloras kopās piedalās tikai 0,9% bērnu un jauniešu.

Diskusijā piedalījās XXIV Vispārējo latviešu dziesmu un XIV Deju svētku virsdiriģents Ints Teterovskis, Dziesmu svētku biroja vadītājs, XXIV Vispārējo latviešu dziesmu un XIV Deju svētku virsdiriģents Romāns Vanags, grupas “Prāta vētra” dalībnieks, XXIV Vispārējo latviešu dziesmu un XIV Deju svētku dalībnieks Renārs Kaupers, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, komponists Juris Karlsons, biedrības “Latvijas kordiriģentu asociācija” valdes priekšsēdētājs Artūrs Ancāns, Valkas ģimnāzijas direktore Lilita Kreicberga, Ata Kronvalda Durbes vidusskolas direktore Rima Zvirbule, Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks, Rīgas Tehniskās universitātes akadēmiķis, ilggadējs kora “Gaudeamus” dalībnieks, Dr. h. ing., prof. Leonīds Ribickis, LR Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja vietnieks Imants Vasermanis, LR Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktores vietniece Inita Juhņēviča un LR Kultūras ministrijas pārstāve Signe Pujāte.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!