• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par konkursu "Europe Direct" informācijas centru uzturēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2008., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

01.08.2008., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par konkursu “Europe Direct” informācijas centru uzturēšanai

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā izsludina projektu konkursu par Eiropas Komisijas “Europe Direct” informācijas centru (EDIP) uzturēšanu 2009.–2012.gadā.

“Europe Direct” ir visas ES informācijas tīkls, kas aptver zvanu kontaktcentru, informācijas sniegšanu tiešsaistē un vietējos informācijas punktus. Šādā veidā ES izpildvaras institūcija – Eiropas Komisija – tieši sazinās ar cilvēkiem visā Eiropas Savienībā viņu dzimtajā valodā.

Pašreizējo astoņu Latvijā izveidoto Eiropas Komisijas informāciju punktu “Europe Direct” darbība beigsies 2008.gada nogalē, un otrais informācijas tīkla darbības termiņš ir paredzēts nākamajiem četriem gadiem (2009.–2012.gads). Jaunā tīkla mērķis ir paplašināt ģeogrāfisko pārklājumu un nodrošināt, lai centri varētu sniegt informāciju par komunikācijas prioritātēm, kā arī citiem iedzīvotājiem būtiskiem jautājumiem. Eiropas Komisija pastiprina šīs komunikācijas aktivitātes, lai sniegtu atbildes uz iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem par ES, veicinātu diskusijas par Eiropu Savienību un organizētu pasākumus vietējā līmenī. Vienlaikus informācijas punkti sniedz atgriezenisko saiti Eiropas Savienības institūcijām.

Veiksmīgajiem projektu konkursa dalībniekiem ir tiesības saņemt no Eiropas Komisijas ikgadēju darbības dotāciju vienreizēja maksājuma formā – no 12 000 līdz 25 000 eiro gadā katram punktam (maksimāli 50% no attaisnotajām izmaksām par darbību). Eiropas Komisijas finansējumam jābūt papildinātam ar finansējumu no citiem avotiem.

Latvijai pieejamais finansējums ir 150 000 eiro gadā, kas ļauj izveidot vismaz 6 informācijas punktus. Termiņš projektu iesniegšanai – 2008.gada 29.septembris. Konkursa rezultāti pretendentiem tiks paziņoti līdz 17.novembrim.

Pilna informācija par projektu konkursu un pieteikuma veidlapa atrodama EK pārstāvniecības Latvijā tīmekļa vietnē http://ec.europa.eu/latvija sadaļā “Konkursi un sludinājumi/Dotācijas un granti”.

Iepriekšējā konkursā piedalījās pilsētu un novadu pašvaldības, bibliotēkas, nevalstiskās organizācijas. Pašlaik “Europe Direct” informācijas punkti atrodas Gulbenes bibliotēkā, Jelgavas rajona padomē, Staiceles bibliotēkā, Rēzeknes rajona padomē, Valmieras bibliotēkā, biedrībā “Baltā māja” Līvānos, Latvijas Universitātes bibliotēkā Rīgā.

Visvairāk pieprasītie pakalpojumi EDIP bija uzziņu sniegšana par Eiropas Savienības jautājumiem, pasākumi, semināri, lekcijas, informatīvie materiāli.

 

Ivars Bušmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!