• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Čehi mācās no mums, mēs - no čehiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1999., Nr. 317/318 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Čehi mācās no mums, mēs - no čehiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.09.1999., Nr. 317/318

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Čehi mācās no mums, mēs — no čehiem

Saeimas delegācija preses konferencē, piektdien, 24.septembrī par vizīti Čehijā

Nākamajā dienā pēc atgriešanās no oficiālās vizītes Čehijā piektdien, 24.septembrī — Latvijas Saeimas delegācijas dalībnieki preses konferencē sniedza savu vērtējumu Prāgā notikušajām sarunām un pastāstīja par tur gūtajiem iespaidiem (informācija par vizītes norisi — "LV" 24.septembra numurā).

Delegācijas vadītājs Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume sacīja:

— Čehijā viesojāmies no 20.līdz 23.septembrim. Tā bija atbildes vizīte, jo pirms diviem gadiem Latvijā savukārt bija ieradies oficiālā vizītē Čehijas Senāta prezidents. Vizīte notikusi laikā, kas ir būtisks, sakarā ar gaidāmo Eiropas Savienības paplašināšanos. Tas tad arī bija jautājums, kam mūsu vizītes laikā tika pievērsta vislielākā uzmanība.

Mēs tikāmies gan ar Valsts prezidentu Vāclavu Havelu, gan ar premjerministru Milošu Zemanu, gan ar Senāta un Deputātu palātas vadību, gan ar Aizsardzības un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem. Konstatējām, ka abām mūsu valstīm — Čehijai un Latvijai — ir daudz kopīga. Secinājām, ka mūsu ārpolitiskie mērķi lielā mērā saskan.

Manuprāt, nozīmīgs bija fakts, ka Čehijas valsts augstākās amatpersonas pozitīvi novērtēja to progresu, kas Latvijā panākts pēdējo pāris gadu laikā. Viņi ļoti atklāti runāja par savām problēmām un vienlaikus atklāti atzina, ka Latvijas progress šajā laikā, objektīvi vērtējot, varbūt pat bijis jūtamāks nekā Čehijā. Tika runāts par problēmām, kas ir vienlīdz aktuālas Čehijā un Latvijā. Te var minēt kaut vai minoritāšu jautājumu, par ko čehi paši runāja sevišķi daudz un atklāti — īpaši par čigānu minoritātes stāvokli Čehijā un ar to saistītajām problēmām.

Būtiski ir tas, ka tika nodibināti ciešāki kontakti starp Latvijas un Čehijas parlamentu sadarbības grupām. Runājām arī par to, kā Latvijā un Čehijā sabiedrība tiek informēta par iespējām valstij un līdz ar to iedzīvotājiem integrēties Eiropa Savienībā. Un mans secinājums ir tāds, ka šajā jomā čehi varētu šo to no mums pamācīties.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!