• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties referendumā (tautas nobalsošanā). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2008., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot Indijas vēstnieci atvadu vizītē

Vēl šajā numurā

05.08.2008., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties referendumā (tautas nobalsošanā)

 

Virzot tālāk referenduma domas

Sestdien, 2.augustā, Valsts prezidents kopā ar kundzi Lilitu Zatleri piedalījās tautas nobalsošanā par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”. Svētdien, 3.augustā, Valdis Zatlers pateicās visiem vēlētājiem, kuri pildīja savu pilsonisko pienākumu un aizgāja nobalsot referendumā. Kaut arī nepieciešamais balsu skaits netika savākts, prezidents uzskata, ka “šajos pilsoņos ir jāieklausās, jāsadzird un jārīkojas”
Foto: Krists Spruksts, A.F.I.

Vakar, 4.augusta pēcpusdienā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un pārrunāja Saeimas ārkārtas sēdes norisi. Trešdien, 6.augustā, Valsts prezidents prasa sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai sāktu darbu pie valsts pamatlikuma grozījumiem, kas piešķirtu arī tautai tiesības tieši rosināt Saeimas atlaišanu. Prezidents prasa Saeimai šo jautājumu atrisināt Rudens sesijas laikā, līdz Ziemassvētkiem
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

 

2008.gada 2.augustā notika tautas nobalsošana par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē”.

Tautas nobalsošanā vēlētājiem bija jāatbild uz jautājumu “Vai jūs esat par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu?”.

Saskaņā ar tautas nobalsošanas provizoriskajiem rezultātiem tautas nobalsošanā piedalījās 42% balsstiesīgo pilsoņu, no kuriem par Satversmes grozījumu pieņemšanu balsoja 97%, bet pret – 3 procenti.

Tomēr tautas nobalsošanā piedalījušos un “par” balsojušo vēlētāju skaits nebija pietiekams, lai grozījumi Satversmē stātos spēkā. Lai grozījumi Satversmē iegūtu likuma spēku, tautas nobalsošanā bija jāpiedalās un jābalso “par” vismaz 50 procentiem vēlētāju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!