• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vadot Nacionālās drošības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2008., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.08.2008., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vadot Nacionālās drošības padomes sēdi

 

30.jūlijā Nacionālās drošības padome (NDP) Valsts prezidenta Valda Zatlera vadībā izskatīja un nolēma virzīt Saeimai apstiprināšanai Nacionālās drošības koncepciju. Tāpat NDP izskatīja Militāro draudu analīzi un iespējamo kibernoziegumu draudu novēršanas plānu.

Nacionālās drošības koncepciju NDP izskatīja saskaņā ar Nacionālā drošības likuma 27.panta 2.daļas 2.punktu. Tas paredz koncepcijas apstiprināšanas kārtību – dokumentu izstrādā Ministru kabinets (MK) un iesniedz izskatīšanai NDP, kas lemj par tā tālāko virzību apstiprināšanai Saeimā.

Koncepcija sagatavota, par pamatu ņemot valsts apdraudējuma analīzi, kur noteikti valsts apdraudējuma novēršanas stratēģijas pamatprincipi, prioritātes un pasākumi. Valdība Nacionālās drošības koncepciju pieņēma šā gada 30.jūnijā, savukārt Saeimai izskatīšanai NDP to iesniegs rudens sesijā.

Pēc Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanas Saeimā valdība pilda tajā dotos uzdevumus, izstrādājot Nacionālo drošības plānu, ko apstiprina MK un iesniedz izskatīšanai NDP. Pašreiz spēkā esošā Nacionālā drošības koncepcija Saeimā apstiprināta 2005.gada 2.februārī, un dokuments ir sabiedrībai pieejams.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!