• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 4.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2008., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 5.augustā

Vēl šajā numurā

07.08.2008., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 4.augustā

 

RAPLM: Par teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanas un piemērošanas kārtību

4.augustā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātais noteikumu projekts par teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanas un piemērošanas kārtību tika izskatīts Ministru kabineta komitejā.

Teritorijas attīstības indekss tiks aprēķināts pilsētām, kā arī novadiem, kuru sastāvā ir pilsētas, pagastiem un novadiem, kuru sastāvā ir tikai pagasti, kā arī rajoniem un plānošanas reģioniem. Indeksa aprēķināšanai tiks izmantoti rādītāji, kas raksturo teritorijas sociāli ekonomisko attīstību.

Noteikumi nosaka, ka RAPLM pakļautībā esošā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) katru gadu līdz 31.decembrim aprēķina teritorijas attīstības indeksu par iepriekšējo gadu un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs līdz 1.aprīlim iesniedz Ministru kabinetā.

Pēc jauna novada izveidošanas laika periodā no kārtējā gada 1.aprīļa līdz 1.oktobrim mēneša laikā aģentūrai jāaprēķina teritorijas attīstības indekss atbilstoši esošajam periodam (gadam) un jāiesniedz MK.

Teritorijas attīstības indekss jaunajiem novadiem jāaprēķina pēc jaunas metodikas, kura noteiktu jaunas teritoriju grupas, kā arī iespējams jaunus rādītājus un to svarus, jo jaunie novadi funkcionāli atšķirsies no esošajām vietējām pašvaldībām. Līdz ar to ir jāveic laikietilpīgi zinātniska rakstura pētījumi, kas nodrošinātu jaunas teritorijas attīstības indeksu aprēķināšanas metodikas izstrādi.

Lai nodrošinātu jaunas metodikas izstrādi teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanai, RAPLM sāks jaunas teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanas metodikas izstrādi un līdz 2009.gada 31.decembrim noteiktā kārtībā iesniegs Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par jauno teritorijas attīstības indeksa aprēķināšanas metodiku.

Attīstības indekss tiek piemērots reģionālās attīstības valsts atbalsta programmu izstrādē, atbalsta diferencēšanai Eiropas Savienības fondu līdzfinansēto pasākumu ietvaros, kā arī ES, valsts atbalsta un citu finanšu instrumentu ietekmes uz teritoriju attīstību un ekonomiskās efektivitātes novērtēšanā. Tāpat indekss tiek arī izmantots vietējo pašvaldību, rajonu pašvaldību un plānošanas reģionu teritoriju attīstības salīdzināšanā, vērtēšanā, prognozēšanā un citu veidu teritoriju attīstības analīzē.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!