• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par konkursu jauniešiem "Bērnu tiesības uz aizsardzību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2008., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par pirmo pusgadu, sniedzot roku bezdarba skartajiem

Vēl šajā numurā

12.08.2008., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par konkursu jauniešiem “Bērnu tiesības uz aizsardzību”

 

“Bērnu tiesības uz aizsardzību” – konkursu ar šādu nosaukumu 31.jūlijā izsludināja Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks tieslietu, brīvības un drošības jomā Žaks Baro.

Eiropas bērni un pusaudži vecumā no 10 līdz 18 gadiem tiek aicināti veidot plakātus, kas veltīti bērnu tiesībām uz aizsardzību Eiropas Savienībā. Konkursa mērķis ir nodrošināt, lai jaunie Eiropas pilsoņi labāk zinātu šīs savas tiesības un būtu labāk sagatavoti tās aizstāvēt.

“Bērnu tiesību nodrošināšana un to labākas pārzināšanas veicināšana, jo īpaši saistībā ar tiesībām uz aizsardzību, kas pienākas visiem bērniem un pusaudžiem, kuri ir Eiropas Savienības pilsoņi un iedzīvotāji, ir Eiropas Savienības un tās dalībvalstu kopīgs mērķis,” apliecināja EK priekšsēdētaja vietnieks Ž.Baro. “Tiesības teikt: “Man ir tiesības uz aizsardzību!” un attiecīgi tikt uzklausītam jaunietim nozīmē apliecināt vienu no Eiropas Savienības pamatvērtībām,” viņš piebilda, turpinot: “Tāpēc šodien es saistībā ar šo konkursu piedāvāju jauniešiem darboties kopā komandās par viņu tiesību uz aizsardzību tēmu, lai viņi uzlabotu zināšanas par šīm tiesībām un būtu labāk sagatavoti par tām iestāties.”

Jauniešiem, kas vēlēsies piedalīties konkursā, būs jāizveido tematisks plakāts, kas ilustrētu tiesības uz viņu pašu aizsardzību Eiropas Savienībā. Dalībnieki tiks iedalīti divās vecuma grupās (10–14 gadi un 15–18 gadi), un tiem būs jāizveido komandas, kurās jābūt vismaz četriem jauniešiem.

Pirmajā kārtā darbi tiks atlasīti valsts līmenī, un trīs labākās komandas – laureātes katrā vecuma grupā – tiks uzaicinātas 20.novembrī, kas ir Starptautiskā bērnu tiesību aizsardzības diena, piedalīties katras valsts rīkotajā balvu pasniegšanas ceremonijā.

Eiropas līmenī darbi, kuri būs ieguvuši pirmo vietu katrā valstī, piedalīsies konkursa otrajā kārtā, un trīs komandas – laureātes katrā vecuma grupā – tiks uzaicinātas uz Briseli no 7. līdz 9.decembrim, lai apskatītu pilsētu un ES iestādes, kā arī lai piedalītos Eiropas balvu pasniegšanas ceremonijā, kuru vadīs EK priekšsēdētāja vietnieks Žaks Baro.

Labākos plakātus ievietos Komisijas pārstāvniecību tīmekļa vietnēs un “Europa” serverī. Tos varēs izmantot arī turpmākajās Eiropas Savienības bērnu tiesību aizsardzībai veltītajās kampaņās, tai skaitā saistībā ar tiesībām uz aizsardzību.

Šī iniciatīva vēl jo vairāk aktuāla ir tādēļ, ka tā atbilst Komisijas politikai, kas paredz visu tiesību aizsardzību un tās nolūkam ietvert šo principu visās iekšējās un ārējās politikas jomās.

Šis jaunais konkurss ir turpinājums diviem iepriekšējiem – pirmajam, kas notika 2006.gadā par bērnu tiesību aizsardzības tēmu kopumā, un otrajam, kas noritēja 2007.gadā, par diskriminācijas izskaušanas tēmu.

Arī “Zini savas tiesības!” un “Visi pret diskriminācijām!” bija vienojošas koncepcijas, kas 2006.gadā deva ierosmi vairāk nekā 2000 komandām un 2007.gadā – vairāk nekā 6000 komandām no visas Eiropas Savienības iesniegt plakātus par bērnu tiesību aizsardzības un nediskriminācijas tēmām.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!