• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Afganistānā cietuši Latvijas karavīri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2008., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu balss

Vēl šajā numurā

12.08.2008., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Afganistānā cietuši Latvijas karavīri

 

Vakar, 11.augustā, Afganistānā, pildot dienesta pienākumus, mīnas sprādzienā ievainojumus guva četri Nacionālo bruņoto spēku kontingenta karavīri un viens no karavīriem – dižkareivis Edgars Ozoliņš – no gūtajiem ievainojumiem gājis bojā.

 

In memoriam: Dižkareivis Edgars Ozoliņš

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre izteicis līdzjūtību bojāgājušā dižkareivja Edgara Ozoliņa ģimenei un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS). V.Veldre piezvanījis dižkareivja E.Ozoliņa mātei un telefonsarunā izteicis līdzjūtības vārdus, kā arī apliecinājis Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku gatavību sniegt atbalstu šajā smagajā brīdī.

V.Veldres līdzjūtībā teikts:

“Šajā dienā Latvijas tauta ir saņēmusi sēru vēsti. Pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā, dzīvību zaudēja mūsu karavīrs dižkareivis Edgars Ozoliņš un vēl trīs karavīri tika ievainoti.

Piecus gadus Nacionālie bruņotie spēki līdzās sabiedrotajiem no 39 valstīm piedalās NATO vadītajā operācijā, lai nosargātu mieru Afganistānā un palīdzētu atjaunot šo ilgstošu karu izpostīto valsti. Latvijas karavīri ir teicami pildījuši savus pienākumus, un Afganistānas tauta ir pateicīga mums par sniegto atbalstu. Tomēr mūsu pūliņi dažbrīd var būt bezspēcīgi nežēlīga ienaidnieka priekšā. Šodien mums ir jāatzīst smags zaudējums.

Savā un Aizsardzības ministrijas vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei, tuviniekiem, draugiem, kā arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Šajā mums visiem smagajā brīdī savās domās un lūgšanās mēs esam kopā ar jums.

Edgara Ozoliņa piemiņa vienmēr paliks Latvijas karavīru sirdīs, jo viņš pildīja dienestu Latvijai un savai tautai.”

Saskaņā ar aizsardzības ministra V.Veldres rīkojumu pie Aizsardzības ministrijas, NBS štābos un vienībās Latvijas valsts karogi tiek nolaisti pusmastā.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!