• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apakškomisijas veidošanu Satversmes grozījumu izstrādei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2008., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iztikas un mājokļa pabalsta nodrošināšanas kārtību

Vēl šajā numurā

12.08.2008., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apakškomisijas veidošanu Satversmes grozījumu izstrādei

 

Trešdien, 6.augustā, Saeimas Juridiskās komisijas deputāti vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu pie Juridiskās komisijas veidot apakškomisiju Satversmes grozījumu izstrādei. Apakškomisijā strādās Juridiskās komisijas deputāti, kā arī pārstāvji no partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcijas, kas komisijā nav pārstāvēta.

“Darbs pie Satversmes grozījumiem neapšaubāmi būs Saeimas rudens sesijas prioritāte. To apliecina fakts, ka jau ceturtajā dienā pēc referenduma šis jautājums ir guvis virzību un darbam pie tā jau sesiju starplaikā izveidota īpaša apakškomisija,” uzskata Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

“Satversmes grozījumi ir jāpieņem ar divu trešdaļu klātesošo deputātu balsu pārsvaru, tādēļ jaunajai apakškomisijai ir svarīgi izstrādāt tādu grozījumu projektu, kas ir pieņemams gan pozīcijas, gan opozīcijas frakcijām,” uzskata Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece. Viņa norāda, ka pirmais būtiskais solis ir vienoties par to, cik plaši grozījumi nepieciešami – vai runa ir tikai par mehānismu, kā pilsoņi var rosināt un īstenot Saeimas atlaišanu, vai arī šādas tiesības būtu jāparedz arī prezidentam. Tāpat aktuāls ir bijušās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ierosinājums Satversmē paredzēt prezidenta atlaišanas kārtību. Komisijas sēdē nolemts, ka katra frakcija nedēļas laikā formulēs savu pozīciju par nepieciešamo Satversmes grozījumu apjomu un šo jautājumu Juridiskā komisija skatīs nākamajā trešdienā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!