• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas, Dienvidosetijas, Krievijas militāro konfliktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2008., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību dižkareivja Edgara Ozoliņa tuviniekiem

Vēl šajā numurā

13.08.2008., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas, Dienvidosetijas, Krievijas militāro konfliktu

 

Šodien Saeimā

• Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētāja Dzintara Zaķa un deputātu tikšanās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Konstantīnu Korkeliju.

• Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Andra Bērziņa un komisijas deputātu tikšanās ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Konstantīnu Korkeliju.

• Ārlietu komisijas tikšanās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu.

• Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopīgā sēde. Situācija Gruzijā: Ārlietu ministrijas ziņojums un darbs pie paziņojuma izstrādes, paziņojuma projekta iesniegšana Saeimas Prezidijam, lūdzot rīt, ceturtdien, 14.augustā, izsludināt Saeimas ārkārtas sēdi.

Pēc Saeimas preses dienesta informācijas

 

Tieslietu ministrs:

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš nosūtījis atbalsta vēstuli savam Gruzijas kolēģim Nikam Gvaramiam, paužot savā un Latvijas tieslietu sistēmai piederīgo cilvēku vārdā visstingrāko atbalstu.

“Ar dziļu satraukumu un rūpēm es raugos uz notikumiem Gruzijā, pret kuru pašreiz vērsti intensīvi Krievijas Federācijas armijas uzbrukumi. Tieslietu ministrijas vārdā vēlos nosodīt Krievijas nostāju pret Gruziju, ko tā izmanto kā ieganstu, lai realizētu militāro agresiju, kurā visvairāk cieš Gruzijas civiliedzīvotāji. Uzskatu, ka Krievija šodien rīkojas līdzīgi kā tās priekštece Padomju Savienība, kas 1940.gadā atrada ieganstu, lai okupētu Baltijas valstis. Tagad arī ir redzama Krievijas vēlme ar militāra spēka palīdzību mainīt Gruzijas teritoriālo integritāti un pastāvošo varu Gruzijā,” raksta G.Bērziņš.

Vēstulē ministrs pievienojas Baltijas valstu un Polijas prezidentu uzskatam, ka ES un NATO ir jāspēlē izšķiroša loma ne tikai ES, bet arī to kaimiņvalstu brīvības, drošības, tiesiskuma un labklājības nodrošināšanā.

G.Bērziņš norāda, ka Latvijai nav pieņemama Krievijas rīcība pret valsti, kas nostājusies uz demokrātijas ceļa un spēj pati par sevi noteikt tos principus, kādai jābūt demokrātiskai, drošai un tiesiskai valstij.

Inga Saleniece, tieslietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!