• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 11.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2008., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 7.augustā

Vēl šajā numurā

13.08.2008., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 11.augustā

  
 

MK : Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā

Ministru kabinets 11.augusta sēdē pieņēma rīkojumu “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 229 pilsonības pretendenti, tajā skaitā 8 viņu nepilngadīgie bērni.

No 221 pilsonības pretendenta 62% ir krievi, 8% ukraiņi, 15% baltkrievi, kā arī lietuvieši, poļi un citas tautības.

33% Latvijas pilsonības pretendentu ir pamata, 54% – vidējā, 10% – augstākā izglītība.

Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā ir uzņemtas 129 659 personas: 1995.gadā – 984; 1996.gadā – 3016; 1997.gadā – 2992; 1998.gadā – 4439; 1999.gadā – 12 427; 2000.gadā – 14 900; 2001.gadā – 10 637, 2002.gadā – 9844; 2003.gadā – 10 049; 2004.gadā – 16 064; 2005.gadā – 19 169; 2006.gadā – 16 439; 2007.gadā – 6826; 2008.gada – 1873 personas.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

AM: Par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu savstarpējo pirkumu un pakalpojumu līgumu aizsardzības jomā

11.augustā Ministru kabinetā (MK) apstiprināti Aizsardzības ministrijas (AM) iesniegtie MK noteikumi “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamenta vienošanos par savstarpējiem pirkumiem un pakalpojumiem”.

Latvijas Aizsardzības ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamenta vienošanās par savstarpējiem pirkumiem un pakalpojumiem paredz uzlabot sadarbību starp abu valstu bruņotajiem spēkiem kopēju operāciju, mācību un citu pasākumu norisē. Noslēgtā vienošanās atvieglos iepirkumu procedūru veikšanu un līgumu slēgšanu gadījumos, ja otras puses bruņotajiem spēkiem ir atbilstoši savas valsts normatīvajiem aktiem noslēgti iepirkuma līgumi. Šādos gadījumos piegādes un pakalpojumus par vienas puses līgumos noteiktajām cenām un piegādes noteikumiem varēs saņemt arī otras puses bruņotie spēki.

Vienošanās projektā noteikta precizēta pasūtījumu veikšanas kārtība, kā arī noteiktas personas, kas tiesīgas bez papildu pilnvarojuma izvietot pieprasījumus.

No Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamenta puses līgumu parakstīs ASV Eiropas spēku pavēlniecības Štāba palīdzības nodrošinājuma un drošības pārvaldes priekšnieks.

No Latvijas AM vienošanos parakstīts Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

Pašlaik spēkā ir 1998.gadā noslēgtā vienošanās, kas tiek izmantota Latvijas kontingenta nodrošināšanā starptautiskajās norisēs, kā arī citās kopīgās mācībās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

FM: Par akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapu paraugiem

11.augustā valdības sēdē tika atbalstīts Finanšu ministrijas izstrādātais grozījumu projekts Ministru kabineta (MK) noteikumos par akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapu paraugiem un to aizpildīšanas kārtību.

Tā kā Saeima pērn veica izmaiņas likumā par akcīzes nodokli, bija nepieciešams atbilstoši precizēt arī MK noteikumus.

Saeimas veiktie grozījumi paredz, ka ar 2008.gada 1.janvāri norma par samazinātās akcīzes nodokļa likmes piemērošanu bezsvina benzīnam ar etilspirta saturu 85 tilpumprocenti tiek aizstāta ar normu, kas paredz, ka samazinātā akcīzes nodokļa likme tiek piemērota bezsvina benzīnam, kura sastāvā ir no 70 līdz 95 tilpumprocentiem etilspirta. Šādi tiek veicināta plašāka bezsvina benzīna un etilspirta sajaukumu veida ražošana un izmantošana.

Lai iestrādātu atbilstošas izmaiņas saistītajos tiesību aktos, Finanšu ministrija sagatavoja grozījumus Ministru kabineta noteikumos par akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapu paraugiem un to aizpildīšanas kārtību.

 

FM: Par publisko iepirkumu paziņojumu veidlapu paraugiem

11.augustā valdības sēdē tika atbalstīts Finanšu ministrijas izstrādātais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts par publisko iepirkumu paziņojumu veidlapu paraugiem. Tā kā šogad tika grozīti MK noteikumi par publisko iepirkumu līgumcenu robežām, bija jāapstiprina arī jaunu paziņojumu veidlapu paraugi.

Ministru kabineta noteikumi reglamentēs šādus publisko iepirkumu paziņojumu veidlapu paraugus, kas ir izmantojami, iepirkuma komisijas pilnvarotai personai aizpildot, parakstot un nosūtot tos publicēšanai Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā internetā:

• informatīvais paziņojums par cenu aptauju;

• paziņojums par līgumu;

• vienkāršots paziņojums par līgumu;

• paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem;

• paziņojums par metu konkursu;

• paziņojums par metu konkursa rezultātiem.

Stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, par spēku zaudējušiem tiks atzīti 2006.gada 2.maija MK noteikumi Nr.363 “Noteikumi par publisko iepirkumu paziņojumu veidlapu paraugiem”. Paredzams, ka tiesību akts stāsies spēkā 2008.gada 1.septembrī.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

RAPLM: Par pašvaldību apvienošanās projektu sagatavošanu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) izstrādājusi grozījumus noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldības sagatavo pašvaldību apvienošanās projektu.

Grozījumi noteikumos paredz, ka apvienošanās projekts sagatavojams, ja vairāk nekā puse no noteiktajām novadu veidojošajām pašvaldībām ir pieņēmušas lēmumus par apvienošanās projekta izstrādi.

RAPLM konstatējusi, ka praksē ir situācijas, kad vairākas no administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos noteiktajām novadu veidojošām vietējām pašvaldībām nevēlas iesaistīties apvienošanās projekta izstrādē. Tomēr sagatavotais noteikumu projekts paredz: ja lēmumus par apvienošanās projekta izstrādi pieņem vairāk nekā puse no novadu veidojošām vietējām pašvaldībām, tad šādā gadījumā apvienošanās projekts ir izstrādājams.

Ja administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos novadu veido četras vietējās pašvaldības, tad apvienošanās projekta sagatavošanai lēmumu par apvienošanās projekta izstrādi ir jāpieņem vismaz trīs no administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos noteiktajām novadu veidojošām vietējām pašvaldībām.

Noteikumi paredz, ja lēmumus par apvienošanās projekta izstrādi nav pieņēmušas visas administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos novadu veidojošās vietējās pašvaldības, apvienošanās projekts tomēr izstrādājams atbilstoši administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos noteiktajai novada administratīvajai teritorijai, bet pašvaldības, kuras nav pieņēmušas lēmumus par apvienošanās projekta izstrādi, sniedz nepieciešamo informāciju atbildīgajai pašvaldībai, kā arī tām ir pienākums sadarboties apvienošanās projekta ietvaros.

Noteikumos precizētā kārtība nosaka, ka apvienošanās projekta sabiedriskās apspriešanas ietvaros atbildīgā pašvaldība informē visas administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumos noteiktā novada veidojošās vietējās pašvaldības iedzīvotājus par iespēju iepazīties ar izstrādāto apvienošanās projektu un iesniegt rakstiskus priekšlikumus un iebildumus. Tas nepieciešams, lai visiem plānotā novada iedzīvotājiem būtu iespēja iepazīties ar izstrādāto apvienošanās projektu arī gadījumā, ja kāda no vietējām pašvaldībām nav pieņēmusi lēmumu par apvienošanās projekta izstrādi.

Grozījumi noteikumos paredz, ka pēc ministrijas pozitīva atzinuma saņemšanas atbildīgā pašvaldība projektu nosūta visām novadu veidojošām vietējām pašvaldībām, lai pašvaldības, kuras nav iesaistījušās apvienošanās projekta izstrādē, varētu izvērtēt iespēju veikt apvienošanās projektā noteiktos pasākumus administratīvi teritoriālās reformas realizācijai.

Grozījumi 11.augustā tika izskatīti Ministru kabineta sēdē.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!