• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārvalstu finansistu interesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1999., Nr. 319/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar pedagogiem

Vēl šajā numurā

29.09.1999., Nr. 319/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārvalstu finansistu interesi

Finansu ministrs Edmunds Krastiņš pa tālruni sazinājās ar Finansu ministrijas preses dienestu, lai informētu par Vašingtonas vizītes gaitu — no 25. septembra līdz 1. oktobrim ministrs piedalās Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules bankas (PB) ikgadējā pilnsapulcē.

Finansu ministrijas preses sekretāre Baiba Melnace "LV" pastāstīja, ka pirmdien, 27. septembrī, ministrs ticies ar Eiropas Investīciju bankas pārstāvjiem. Viņi runājuši par aizdevumiem Latvijai un galvojumiem, ko Latvija var sniegt šiem ārvalstu aizdevumiem. Apspriesta arī pašreizējo projektu īstenojuma gaita, tie ir projekti starptautiskajai lidostai "Rīga" un Latvijas autoceļiem. Runāts arī par nākotnes projektiem un mērķiem, un Eiropas Investīciju banka izrādījusi interesi par piedalīšanos jauna tilta vai tuneļa izbūvē, kas veidotu jaunu Daugavas šķērsošanas vietu. Eiropas Investīciju bankas pārstāvji izrādījuši interesi arī par iespējamo līdzdalību dažādos rūpnieciskos projektos.

Finansu ministrs ticies arī ar investīciju kompānijas "Merrill Lynch" pārstāvjiem, un ticis apspriests, kā šī investīciju kompānija varētu piedalīties tālākajā Latvijas aizņemšanās programmas realizēšanā, jo "Merrill Lynch" ieinteresējusies par iespēju aizdot Latvijai finansu līdzekļus.

Vēl E.Krastiņš ticies ar SVF fonda misiju, kas nule strādāja Latvijā, un ticis precizēts ekonomiskās sadarbības memorands ar Latviju, lai dokumentu tuvākajā laikā varētu parakstīt. SVF varētu piedāvāt arī savas konsultācijas valsts publisko izdevumu pārskatu un analīzes gatavošanā.

Ministrs atzīmējis, ka semināros, kuri norisinās pirms SVF un PB ikgadējās pilnsapulces un kuros piedalās daudzi augsta līmeņa pasaules finansu un ekonomikas pasaules pārstāvji, notikušas dažas, viņaprāt, ļoti vērtīgas uzstāšanās. Piemēram, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas bijušais prezidents runājis par Eiropas vienotās valūtas — eiro — nākotni, arī ASV centrālās bankas vadītājs runājis par to, kādus secinājumus un pieredzi devusi nesenā globālā finansu krīze.

Vakar, 28. septembrī, Edmunds Krastiņš tikās ar "Crown Agents" vadību, kuras laikā apsprieda tālākās sadarbības iespējas. Vakar vakarā pēc ASV laika (pēc mūsu — jau naktī) norisinājās ikgadējā SVF un PB pilnsapulce, teica Baiba Melnace.

Rūta Bierande,  "LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!