• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - vēstulē Ģenerālprokuroram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1999., Nr. 319/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

29.09.1999., Nr. 319/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— vēstulē Ģenerālprokuroram

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 28.septembrī, nosūtījusi vēstuli ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam, kurā norāda, ka, atrodoties vizītē ASV, no publikācijām presē uzzinājusi par pedofilijas skandālu Latvijā, kas sācies ar LNT raidījumā "Nedēļa" parādīto sižetu.

Kā atzīmēts vēstulē, jau ilgāku laiku pirms šī raidījuma sabiedrība tika informēta par krimināllietas izmeklēšanu firmas "Logos centra" prezidenta Jurjeva apsūdzībā par vairāku simtu Latvijā dzīvojošu bērnu iesaistīšanu pornogrāfiska satura materiālu izgatavošanā.

Valsts prezidente uzskata notikušo par ļoti būtisku, kas prasa objektīvu pārbaudi.

Valsts prezidente pauž bažas arī par 23.septembrī izdarīto slepkavības mēģinājumu pret Finansu policijas darbinieku Helmutu Skuju un sprādzienu pie mājas, kurā dzīvo cietušais un notika uzbrukums.

Diemžēl līdz šim brīdim Valsts prezidente ne par vienu no minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem oficiālu informāciju nav saņēmusi.

Saskaņā ar Prokuratūras likumu, Valsts prezidente vēstulē lūdz iespējami īsākā termiņā informēt, kam un par kāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu uzrādīta apsūdzība, kādas personas tiek turētas aizdomās un kādos termiņos izmeklēšana varētu tikt pabeigta.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!