• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ugunsdzēsēju sadarbību ar pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2008., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179740

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.08.2008., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ugunsdzēsēju sadarbību ar pašvaldībām

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 13.augustā, tiekoties ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu, vienojās par priekšlikumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sadarbībai ar pašvaldībām, lai nodrošinātu ugunsdzēsības pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā.

Pašvaldības iepriekš ir paudušas neapmierinātību par VUGD sniegto pakalpojumu pieejamību, jo daudzviet attālums no tuvākā ugunsdzēsības depo līdz apkalpes zonas attālākajam punktam ir pārāk liels (vairāk nekā 30 kilometru), tāpēc ugunsdzēšanas vienības nespēj laikus ierasties ugunsnelaimes vietā un to ātri likvidēt.

Kā tikšanās laikā informēja VUGD priekšnieks Ainars Pencis, patlaban 75% valsts teritorijas ugunsdzēsības brigādes var ierasties Ministru kabineta noteikumos paredzētajā laikā.

Iekšlietu ministrs un VUGD priekšnieks kā risinājumu ugunsdzēsības pakalpojumu pieejamības uzlabošanai piedāvāja VUGD sadarbību ar pašvaldībām, attīstot brīvprātīgo brigādes, kas nepieciešamības gadījumā varētu palīdzēt ugunsnelaimju likvidēšanā un cilvēku glābšanā.

Kā atzina A.Pencis, VUGD ir gatavs apmācīt brīvprātīgos un sniegt atbalstu materiāltehniskā aprīkojuma nodrošināšanā. Vienlaikus jārisina jautājums par brīvprātīgo ugunsdzēsēju sociālo garantiju sistēmu, lai tās būtu vienlīdzīgas ar VUGD darbiniekiem.

Gan E.Zalāns, gan M.Segliņš bija vienisprātis, ka VUGD sadarbība ar pašvaldībām veicinās ugunsdzēsības pakalpojumu pieejamību, jo patlaban valsts budžetā nav pietiekama finansējuma jaunu ugunsdzēsības depo būvniecībai. VUGD priekšnieks informēja, ka nākamā gada valsts budžetā plānots pieprasīt ap 700 000 latu, ko varētu novirzīt pašvaldību brīvprātīgo ugunsdzēsības brigāžu atbalstam. Šo finansējumu varētu izmantot gan degvielas iegādei, gan depo uzturēšanai un atalgojumu izmaksai.

Tāpat ministri E.Zalāns un M.Segliņš pārrunāja priekšlikumu atskurbšanas telpu uzturēšanu nodot pašvaldību pārziņā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija neatbalsta Iekšlietu ministrijas izstrādātās koncepcijas projektu, jo nevienā normatīvajā aktā ne pašvaldībām, ne pašvaldības policijai nav noteikts pienākums iekārtot un uzturēt speciāli iekārtotas telpas atskurbšanai. Turklāt pašvaldībām būtu nepieciešami ievērojami līdzekļi atskurbšanas telpu izveidei.

Ministri vienojās, ka atbalstāms būtu priekšlikums atskurbšanas telpas ierīkot ārstniecības iestādēs, paredzot šim mērķim attiecīgu finansējumu. Vienlaikus Valsts policijai būtu jānodrošina telpu apsardze.

Ministrs M.Segliņš solīja, ka Iekšlietu ministrija pilnveidos koncepciju, savukārt ministrs E.Zalāns tuvākajā laikā tiksies ar veselības ministru Ivaru Eglīti, lai pārrunātu iespējas atskurbšanas telpu ierīkošanai ārstniecības iestādēs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!