• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1999., Nr. 319/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 28. septembra sēdes

Vēl šajā numurā

29.09.1999., Nr. 319/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28.septembra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.83 "Noteikumi par dabas parkiem". Grozījumi nepieciešami, lai ieviestu korekcijas administratīvi teritoriālo veidojumu nosaukumos atbilstoši spēkā esošajam teritoriju iedalījumam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 16.septembra noteikumos Nr.327 "Eiropas integrācijas biroja nolikums". Noteikumu visā tekstā vārdi "Ministru prezidenta biedrs Eiropas Savienības lietās" aizstāti ar vārdiem "Ministru prezidents".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Eiropas konvenciju par nolēmumu atzīšanu un izpildi par bērnu aizbildnību un bērnu aizbildnības atjaunošanu". Pievienošanās konvencijai ļaus operatīvāk risināt bērnu aizbildnības lietas starptautiskā līmenī.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumus "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Ar šiem rīkojumiem Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemti 823 pilsonības pretendenti, tai skaitā 150 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēti noteikumi "Zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas un uzskaites kārtība ārstniecības iestādēs". Tie nosaka kārtību, kādā ārstniecības iestādes iegādājas, uzglabā, izlieto un uzskaita zāles (arī zāles, kuru sastāvā ir Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru II un III sarakstā iekļautās vielas).

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts aktrisei Vijai Artmanei — par mūža ieguldījumu teātra un kino mākslā un bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" direktoram, Latvijas ostu galvenajam kapteinim Bruno Zeltiņam par personīgo ieguldījumu Latvijas ostu sakārtošanā un Latvijas jūrniecības stiprināšanā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par cukuru". Likumprojekts paredz radīt nepieciešamos nosacījumus ilglaicīgai cukura tirgus sakārtošanai, sabalansējot cukurbiešu audzēšanu ar ražošanu un realizāciju, kā arī noteikt cukurbiešu audzētājiem fiksētus cukurbiešu piegādes apjomus.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par robežsardzes ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanu G.Dāboliņam". Valsts robežsardzes priekšniekam Gunāram Dāboliņam piešķirta robežsardzes ģenerāļa dienesta pakāpe.

Pieņemta zināšanai informācija par darba grupas izveidošanu starpvaldību līguma sagatavošanai un noslēgšanai lietoto autoriepu kravas izvešanai no Latvijas Republikas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Ventam Balodim uzdots izveidot darba grupu starpvaldību līgumam ar Norvēģijas valdību sagatavošanai un noteiktā kārtībā iesniegt sagatavoto līguma projektu Ministru kabinetā.

Ņemot par pamatu nacionālo ziņojumu par 1996.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par pilsoņu un politiskajām tiesībām izpildi Latvijas Republikā, Labklājības un Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots divu nedēļu laikā iesniegt precizējumus Tieslietu ministrijā. Nolemts jautājumu atkārtoti izskatīt valdības sēdē.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par valsts budžeta izpildes gaitu 1999.gada augustā.

Pieņemti zināšanai priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami likumdošanas saskaņošanai ārvalstnieku ieceļošanas un uzturēšanās jomā un tranzīta režīma uzlabošanai lidostās, kā arī par nepieciešamajiem cilvēku un finansu resursiem un finansējuma avotiem iekšlietu sistēmas iestāžu administratīvās spējas stiprināšanā, lai varētu pilnībā izpildīt Eiropas Savienības "acquis" prasības.

Valdība izskatīja jautājumu par pašreizējo situāciju valsts un baznīcas attiecībās Latvijas Republikā. Kā tālāko attīstību jautājuma risināšanā valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošas valsts pārvaldes iestādes — Reliģisko un sabiedrisko organizāciju pārvaldes — izveidošanu.

Pieņemta zināšanai informācija par koncepciju par iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu valsts un pašvaldību institūcijās (par informācijas un pakalpojumu cenu ieviešanu).

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 15.aprīļa noteikumos Nr.148 "Sanitārās robežinspekcijas nolikums". Tas paredz noteikumu 4.punktu papildināt ar vārdiem "un ieņēmumi no sniegtajiem maksas pakalpojumiem par transportlīdzekļu un kravas veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles veikšanu saskaņā ar zemkopības ministra apstiprināto cenrādi".

Ministru kabinets akceptēja Latvijas lauku attīstības plānu Eiropas Savienības pirmsiestāšanās pasākumiem lauksaimniecības un lauku attīstībai .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumos Nr.343 "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas".

Akceptēti noteikumi "Par Eiropas Savienības noteikto sankciju režīmu pret Indonēzijas Republiku".

Valdība kopumā akceptēja valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepciju .

Valdība akceptēja noteikumus "Par aizdevumu sintētiskās šķiedras ražošanas atsākšanai Daugavpilī".

Akceptēts rīkojums "Par nekustamā īpašuma Rīgā, Vienības gatvē 45, saglabāšanu valsts īpašumā". Īpašums tiks nodots Labklājības ministrijas valdījumā un ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Latvijas Medicīnas akadēmijas personā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!