• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās: Par nodokļu atlaidēm ārzemēs strādājošajiem latviešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2008., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Cēsu pašvaldības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

19.08.2008., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās: Par nodokļu atlaidēm ārzemēs strādājošajiem latviešiem

 

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns augstu vērtē finanšu ministra Ata Slaktera ieceri, kas paredz, ka Īrijā dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem, atgriežoties dzimtenē, vairs nav jānomaksā starpība 5% apmērā no gūtajiem ienākumiem.

“Viena no manām darba prioritātēm ir ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atgriešana Latvijā, kuriem šī 5% barjeras atcelšana ir ļoti nozīmīga,” sacīja īpašu uzdevumu ministrs O.Kastēns. Vēl pirms pāris mēnešiem finanšu ministrs A.Slakteris apšaubīja, vai nepieciešams ārzemēs strādājošajiem Latvijas rezidentiem piemērot nodokļu atlaides, pret to savukārt protestēja vairākas Īrijā strādājošo latviešu organizācijas.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta sagatavotais un Ministru kabinetā apstiprinātais rīcības plāns, lai veicinātu izceļojušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos Latvijā, paredz izvērtēt nodokļu maksāšanas sistēmu ārzemēs strādājošiem iedzīvotājiem attiecībā uz nodokļu starpības samaksas pienākuma samērīgumu ārzemēs strādājošajiem Latvijas rezidentiem ar valsts interesēm iedzīvotāju reemigrācijas veicināšanā.

Tāpat šobrīd ir sagatavoti grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”, kas plāno ar nodokli neaplikt Latvijas rezidenta algota darba ienākumus, kas gūti citā Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī vai valstīs, ar kurām Latvijai ir noslēgta un stājusies spēkā konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, ja ienākumi tiek aplikti ar iedzīvotāju ienākuma nodokli šajā valstī un maksātājs iesniegs VID attiecīgās ārvalsts nodokļu administrācijas izsniegtu dokumentu, kas apliecina nodokļa samaksu attiecīgajā ārvalstī. Svarīgi, ka šos likuma grozījumus plānots attiecināt jau uz 2008.gadā gūtajiem ienākumiem.

 

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!