• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2008., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par divdesmit amata vietu likvidēšanu

Vēl šajā numurā

20.08.2008., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

• Līdz 31.augustam jāpabeidz visi darbi saistībā ar ES struktūrfondu projektiem, kas iekļauti 2004.–2006.gada plānošanas posmā. Taču ne vienam vien uzņēmējam augusta beigas nes lielu stresu, jo inflācija nesamērīgi uzaudzējusi projekta izmaksas, būvnieku vai iekārtu piegādātāju kavēšanās dēļ nav iespējams laikus pabeigt ražotni, pēdējā brīdī atklājušās neatbilstības dokumentos, apdraudot apstiprinājumu valsts atbalsta līdzfinansējuma saņemšanai. Plašāks situācijas apskats – rakstā “Iepriekšējās kļūdas – mācība nākotnei”.

 

• Ekonomisti paredz, ka arī Īrijai, kur darbu atradis ne viens vien Latvijas iedzīvotājs, neizdosies izvairīties no ekonomiskās lejupslīdes. Vai tur strādājošajiem Latvijas pilsoņiem tas varētu būt pietiekams pamudinājums atgriezties dzimtenē?

 

• 2001.gadā Latvijā bija mazāk par 400 uzņēmējsabiedrībām, kurā ieguldītais ārzonu uzņēmumu kapitāls bija apmēram 110 miljoni latu. Septiņu gadu laikā situācija ir ievērojami mainījusies. Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra sniegto informāciju pašreiz Latvijā darbojas 683 ārzonu uzņēmumi. Ārzonu kapitāls ir ieguldīts 649 Latvijas uzņēmumos, tā kopsumma ir gandrīz 200 miljoni latu. Par ārzonu uzņēmumu darbības regulāciju lasāms publikācijā “Ofšoru darbības sakārtošana ieilgusi”.

 

• Šā gada augustā 50 gadu jubileja pienākusi bērnu žurnālam “Zīlīte”. “Komersanta Vēstnesis” sarunājas ar mūsdienu “Zīlītes” galveno redaktoru Māri Runguli par to, kā rit dzīve uzņēmumā, kas izdod bērniem domātus žurnālus, un kāda ir šīs izdevējdarbības specifika.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!