• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas, Dienvidosetijas, Krievijas militāro konfliktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2008., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Suminot Pekinas pirmās olimpiskās medaļas nesēju Latvijai

Vēl šajā numurā

20.08.2008., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas, Dienvidosetijas, Krievijas militāro konfliktu

 

Ārlietu ministrija:

Vakar, 19.augustā, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Straume devās uz kara konflikta postīto Gruziju novērtēt drošības un humāno situāciju, lai efektīvāk koordinētu Latvijas sniegto humāno palīdzību. Tāpat uz Gruziju ar to pašu “air Baltic” reisu tika nosūtīta jau ceturtā humānās palīdzības krava.

Humānās palīdzības kravā ir teltis un citi pirmās nepieciešamības priekšmeti, lai nodrošinātu pajumti civiliedzīvotājiem, kas bruņotā konflikta dēļ palikuši bez dzīvesvietas.

Uz Gruziju dosies arī Iekšlietu ministrijas Drošības politikas departamenta direktors Kaspars Druvaskalns, kuram jau ir līdzīga pieredze – viņš piedalījies misijā Bosnijā un Hercegovinā, kā arī strādājis Kosovā un Afganistānā, lai sagatavotu Iekšlietu ministrijas kontingenta dalību misijās šajās valstīs.

Par to 18.augustā pēc Ministru kabineta sēdes vienojās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, pārrunājot veiktās aktivitātes humānās palīdzības sniegšanā un situāciju Gruzijā.

Plānots, ka apmeklējuma laikā Iekšlietu ministrijas amatpersonas tiksies ar Gruzijas Iekšlietu ministrijas un drošības dienestu pārstāvjiem un citām krīzes seku novēršanā iesaistītajām amatpersonām, Latvijas vēstniecības darbiniekiem, kā arī, iespējams, apmeklēs krīzes skartos reģionus.

Kā ziņots, Latvija uz Gruziju jau ir nosūtījusi trīs humānās palīdzības sūtījumus. Pirmais sūtījums – krava ar valsts materiālajās rezervēs esošajiem medicīniskajiem resursiem – tika nosūtīts pagājušās nedēļas sākumā.

Humānās palīdzības kravas uz Gruziju tika nosūtītas arī piektdien, 15.augustā, un svētdien, 17.augustā, ar aviokompānijas “airBaltic” regulārajiem reisiem. Tās bija kravas ar Latvijas ražotāju pārtikas produktiem – “Dobeles dzirnavnieks” (milti, makaroni, rīsi) un “Triāls” (gaļas konservi), kā arī gultas piederumu komplekti no valsts materiālajām rezervēm.

15.augustā uz Gruziju nosūtītās kravas apjoms bija 5,8 tonnas, bet 17.augustā – 1,8 tonnas. Līdzekļi šo humānās palīdzības sūtījumu iegādei un transportēšanai tiek ņemti no 100 000 latu, kurus Latvijas valdība piešķīrusi Gruzijai kara radīto seku pārvarēšanai.

Ārlietu ministrija, Iekšlietu ministrija un Katastrofu medicīnas centrs turpinās koordinēt un sniegt humāno palīdzību Gruzijai valdības piešķirto līdzekļu ietvaros.

Gruzijas Iekšlietu ministrija ar starptautisko organizāciju starpniecību ir vairākkārt vērsusies pie valstīm ar palīdzības lūgumu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas  un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!