• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Suminot Pekinas pirmās olimpiskās medaļas nesēju Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2008., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot jaunos Nīderlandes, Zviedrijas, Vācijas un Ķīnas vēstniekus

Vēl šajā numurā

20.08.2008., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Suminot Pekinas pirmās olimpiskās medaļas nesēju Latvijai

 

Vakar, 19.augustā, Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (svara kategorija virs 105 kilogramiem) Olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja bronzas medaļu, kas ir pirmā Latvijas godalga šajā olimpiādē. Raušanas vingrinājumā V.Šcerbatihs pacēla 206 kilogramus, bet grūšanā – 242 kilogramus, kopsummā paceļot 448 kilogramus, kas ļāva viņam ierindoties trešajā vietā smagsvaru kategorijā
Foto: EPA/A.F.I.

 

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar telefonsarunā apsveica Latvijas svarcēlāju Viktoru Ščerbatihu ar izcīnīto bronzas godalgu Olimpiskajās spēlēs Pekinā svarcelšanā svara kategorijā virs 105 kilogramiem un Viktora Ščerbatiha treneri Eduardu Andruškeviču ar audzēkņa izcilajiem panākumiem.

Prezidents pateicās V.Ščerbatiham par lielisko sniegumu olimpiādē, par visiem līdzjutējiem un Latvijas iedzīvotājiem sagādāto patīkamo pārdzīvojumu, vērojot spraigās sacensības, kā arī iespēju apbalvošanas ceremonijā sajust lepnumu, starp uzvarētājiem redzot savas valsts sportistu un mastā paceļam Latvijas karogu. Valsts prezidents uzsvēra, ka sportista sasniegtais nes vēsti par Latviju un tās mērķtiecīgajiem ļaudīm visā pasaulē. V.Zatlers novēlēja svarcēlājam panākumus profesionālajā sportā arī nākotnē, kā arī turpmāk iedvesmot mūsu jaunatni godam pārstāvēt savu valsti ikvienā dzīves jomā.

Valsts prezidenta preses dienests

Citas amatpersonas:

V.Ščerbatihu ar izcīnīto medaļu klātienē apsveica arī Ministru prezidents Ivars Godmanis, kurš uzturas vizītē Pekinā, savukārt Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze nosūtījis apsveikumu īsziņas veidā.

Par sporta nozari atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe klātienē apsveica gan V.Ščerbatihu, gan arī svarcēlāja mammu Tatjanu Ščerbatihu ar dēla panākumiem. “Viktora panākumi sportā ir mērķtiecīga un smaga darba rezultāts, kas rada prieku ikvienam Latvijas iedzīvotājam un stiprina piederības sajūtu savai valstij,” norādīja T.Koķe.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!