• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Nīderlandes, Zviedrijas, Vācijas un Ķīnas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2008., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Norvēģijā

Vēl šajā numurā

20.08.2008., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Nīderlandes, Zviedrijas, Vācijas un Ķīnas vēstniekus

 

Vakar, 19.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Juriānu Krāku, Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Matsu Stafansonu (augšējā attēlu rindā), Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Detlefu Veigelu un Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čenu Vendzju (apakšējā attēlu rindā)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Vakar, 19.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja triju Eiropas Savienības valstu ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā, kā arī Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā. Sarunās ar ES valstu diplomātiem Valsts prezidents uzsvēris nepieciešamību saskaņotai un stingrai Eiropas Savienības un NATO kopīgajai nostājai Gruzijas jautājuma risināšanā.

Akreditējot Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Juriānu Krāku (Jurriaan Kraak), Valsts prezidents pārrunāja turpmākās abu valstu divpusējās sadarbības pilnveidošanas iespējas ekonomikā, kā arī izglītībā un kultūrā. Tāpat apspriesta turpmākā ES rīcība stabilitātes un drošības garantēšanā Kaukāza reģionā. Sarunas noslēgumā Valsts prezidents izteica vēstniekam līdzjūtību sakarā ar Nīderlandes žurnālistu bojāeju, atspoguļojot notikumus Gruzijā.

Savukārt, akreditējot Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Matsu Stafansonu (Mats Staffansson), V.Zatlers atzīmēja līdzšinējo pozitīvo pieredzi abu valstu sadarbībai izglītībā un kultūrā un pauda cerību, ka arī jaunā vēstnieka kadences laikā sadarbība būs tikpat veiksmīga un konstruktīva. Tāpat amatpersonas apmainījās ar viedokļiem par turpmākajām abu valstu divpusējo attiecību attīstības iespējām ekonomikā un sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Akreditējot Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Detlefu Veigelu (Detlef Weigel), Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību Eiropas valstīm nekavējoši un aktīvi strādāt, lai nodrošinātu EDSO novērotāju klātbūtni Gruzijā. Valsts prezidents arī uzsvēra, ka ilgstošai miera nodrošināšanai Gruzijā nepieciešama starptautiska miera uzturēšanas operācija. Sarunas noslēgumā V.Zatlers atzīmēja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību izglītībā un kultūrā, kā arī pauda cerību, ka Baltijas–Vācijas kultūras gada ietvaros šogad, Latvijas 90.jubilejas gadā, Latvijas skatītājiem ar vēstniecības atbalstu tiks piedāvātas plašas iespējas labāk iepazīt kā tradicionālās, tā modernās vācu kultūras un mākslas tendences.

Akreditējot Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čenu Vendzju (Cheng Wenju), tika pārrunātas abu valstu divpusējo ekonomisko attiecību attīstības iespējas, īpaši tranzīta jomā, ko nesen Valsts prezidents apspriedis arī divpusējās tikšanās laikā ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Hu Dziņtao.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!