• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Latvijas ceļu sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2008., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 18.augustā

Vēl šajā numurā

21.08.2008., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Latvijas ceļu sakārtošanu

 

Nākamajā gadā ceļu būvniecība būs vismaz trīs reizes plašāka, salīdzinot ar šo gadu. Tas garantēs kvalitatīvu ceļu infrastruktūru Latvijas iedzīvotājiem paredzamā nākotnē.

Tā teica satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, vadot kārtējo Latvijas–Krievijas robežšķērsošanas problēmas risināšanas, kā arī kravu tranzītpārvadājumu un loģistikas Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas attīstības veicināšanas darba grupas sēdi.

Ministrs norādīja, ka “mums ir vajadzīgs dinamisks attīstības plāns, lai, vēlākais, četru gadu laikā realizētu jaunus, vērienīgus ceļu būves projektus, garantējot arī kvalitāti”. Līdz ar to ceļu būvniecībā tiks ieguldītas ievērojamas investīcijas, tai skaitā ieņēmumi no eirovinjetes (maksas par valsts autoceļu izmantošanu).

Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Māris Pēkalis pastāstīja, ka plānotie ieņēmumi no eirovinjetes piemērošanas būs 12 līdz 15 miljoni latu. Tie paredzēti galveno valsts autoceļu sakārtošanai, jauna kravu stāvlaukuma iegādei un uzturēšanai Latvijas–Krievijas pierobežā, kā arī atpūtas laukumu ierīkošanai pie ceļiem.

Lai samazinātu slogu autopārvadātājiem, SM plāno ieviest eirovinjeti 75% apmērā no direktīvā paredzētās maksas, t.i., apmēram 6 lati dienā, norādīja M.Pēkalis. Līdz ar to plānotā eirovinjetes maksa nedēļā būs 30 lati, mēnesī – 78 lati, savukārt gadā – 480 lati.

Satiksmes ministrs kā prioritāti nosauca valsts galveno autoceļu sakārtošanu, jo iedzīvotāji jau šodien vēlas braukt pa labiem ceļiem. Viņš piebilda, ka arīdzan straujas ostu attīstības rezultātā autoceļu loma pieaugs, tādēļ ceļu infrastruktūras būvniecību uz vēlāku laiku atlikt nedrīkst. “Pēc iespējas straujāka ceļu infrastruktūras sakārtošana garantē nopietnu kravu plūsmu, komercdarbības attīstību, līdz ar to arī valsts ekonomisko augšupeju,” teica A.Šlesers.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!