• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par jauniem Rīgas pašvaldības sniegtiem e-pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2008., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par Latvijas ceļu sakārtošanu

Vēl šajā numurā

21.08.2008., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par jauniem Rīgas pašvaldības sniegtiem e-pakalpojumiem

 

Vienotajā valsts un pašvaldību e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv iedzīvotājiem elektroniski ir pieejami četri jauni Rīgas pilsētas pašvaldības sniegtie pakalpojumi: dzimšanas apliecības atkārtota pieprasīšana; laulības apliecības atkārtota pieprasīšana; miršanas apliecības atkārtota pieprasīšana; koku ciršanas atļaujas pieprasīšana.

Lai atkārtoti pieprasītu kādu no minētajām apliecībām, ko izsniegusi Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļa, vai atļauju koku ciršanai Rīgas pilsētas pašvaldības teritorijā, portālā www.latvija.lv, izmantojot elektronisko parakstu, jāizvēlas pakalpojums un elektroniski jāaizpilda pakalpojuma pieteikuma veidlapa.

Pieteikuma veidlapā ir jānorāda apliecības vēlamā saņemšanas vieta – Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļa vai tās pilsētas, kurā deklarēta dzīvesvieta, dzimtsarakstu nodaļa. Savukārt koku ciršanas atļaujas tiek izsniegtas Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

Šo pakalpojumu elektronisko pieejamību nodrošina Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts sadarbībā ar Rīgas domi. Plānots, ka no šā gada septembra arī Ventspils pašvaldībā minētos pieteikumus varēs iesniegt elektroniski.

Tagad portālā www.latvija.lv pēc tam, kad ir pieteikts pakalpojums, ir nodrošināta arī iespēja ar “Hansabankas” internetbankas starpniecību veikt valsts noteikto maksājumu par dzimšanas, laulības, miršanas apliecības atkārtotu izgatavošanu un koku ciršanas atļaujas izsniegšanu. Plānots, ka tuvākajā laikā arī citu banku klientiem būs šāda iespēja.

Sekretariāts aicina visas pašvaldības, sekojot jau veiksmīgiem paraugiem, piemēram, Rīgas un Ventspils domē, elektronizēt to sniegtos pakalpojumus, lai iedzīvotājiem un uzņēmējiem tiktu nodrošināta pakalpojumu ātrāka un ērtāka saņemšana.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!