• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot darba vizītē Lietuvu – Klaipēdu, Ķedaiņus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2008., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.08.2008., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot darba vizītē Lietuvu – Klaipēdu, Ķedaiņus

 

Vakar, 20.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers devās darba vizītē uz Lietuvu, kur kopā ar Lietuvas prezidentu Valdu Adamku (attēlā pa labi) apmeklēja Latvijas un Lietuvas jūras spēku militārās mācības Klaipēdā, devās darba pusdienās un Kedaiņos piedalījās rūpnīcas “Sacret Lietuva” atklāšanā
Foto: “Lietuvos Rytas”/A.F.I.

 

Trešdien, 20.augustā, atsaucoties uz Lietuvas Republikas Valsts prezidenta Valda Adamkus ielūgumu, Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītē apmeklēja Lietuvas Republiku un tikās ar Lietuvas Republikas Valsts prezidentu Valdu Adamku.

Abu valstu vadītāji apmeklēja Latvijas un Lietuvas jūras spēku militārās mācības, kurās piedalās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienības kareivji, Lietuvas speciālo uzdevumu vienības “Aitvaras” kareivji, kā arī Lietuvas Jūras un Gaisa spēki. Lietuvas–Latvijas bruņoto spēku mācības notiek, lai sagatavotos NATO dalībvalstu bruņoto spēku starptautiskajām mācībām “Jackal Stone”, kuras no 14. līdz 25.septembrim norisināsies Rumānijā.

Notikušās mācības abu valstu vadītāji novērtēja kā veiksmīgas un būtiskas turpmākajai abu valstu bruņoto spēku sadarbībai kā Baltijas valstu reģionā, tā arī starptautisko miera uzturēšanas misiju ietvaros citur pasaulē. “Mēs esam NATO kolektīvās drošības sistēmā, tādēļ būtiska loma ir labai, konstruktīvai sadarbībai mūsu valstu bruņoto spēku starpā un gatavībai dalībai kopīgās starptautiskās operācijās,” teica V.Zatlers.

Abu valstu vadītāju divpusējās sarunas laikā apspriesti arī turpmākie starptautiskās sadarbības soļi situācijas normalizācijai Gruzijā. Abas amatpersonas bija vienisprātis: lai panāktu ilgtermiņa stabilitāti Kaukāza reģionā, ir būtiski panākt Gruzijas un Krievijas noslēgtā pagaidu pamiera ievērošanu, panākt, lai Krievijas karaspēks atstāj neatkarīgās Gruzijas teritoriju, kā arī nomainīt neveiksmi piedzīvojošos miera uzturētājus no Krievijas ar starptautisku misiju, kura sekotu līdzi kā vienošanās ievērošanai, tā arī garantētu mieru reģionā.

Pēc Lietuvas Nacionālo bruņoto spēku bāzes Klaipēdas ostā apmeklējuma notika abu valstu vadītāju darba pusdienas, kurās arī apspriesti iespējamie situācijas Gruzijā risinājumi un veids, kā panākt aktīvāku starptautisko organizāciju, piemēram, Eiropas Savienības un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas, iesaisti.

Pēcpusdienā Latvijas un Lietuvas prezidenti apmeklēja rūpnīcas “Sakret Lietuva” svinīgās atklāšanas pasākumu Kedaiņos. “Sakret Lietuva” rūpnīcā tiks ražoti dažādu veidu sausie celtniecības maisījumi, kuri ir vispieprasītākie ne tikai Lietuvā, bet arī visā reģionā. Plānots, ka jaunā “Sakret Lietuva” rūpnīca gadā saražos 250 tūkstošus tonnu sauso celtniecības maisījumu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!