• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 24.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Luksemburgas ministre : - tiekoties ar Latvijas Saeimas komisiju - sarunā ar Latvijas Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ir iznākusi 24.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar astoņiem likumiem, kas pieņemti Saeimā 2.septembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 3.līdz 17.septembrim, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 20.augusta līdz 7.septembrim. Saeima ratificējusi Protokolu Madrides nolīgumam par preču zīmju starptautisko reģistrāciju un 1994.gadā Ženēvā parakstīto Preču zīmju līgumu, Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem, kā arī Igaunijas Republikas, Somijas Republikas un Zviedrijas Karalistes līgumu par prāmi "Estonia" un šā līguma papildprotokolu. Grozījumi izdarīti likumos "Par akciju sabiedrībām", "Par cukuru", "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi" un Muitas likumā.

Ministru kabinets izdevis "Noteikumus par maksimāli pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu dzīvnieku izcelsmes produktos". To pirmajā pielikumā uzskaitīti produkti, kuros nosakāmas pesticīdu atliekas, piemēram, gaļa, piens, sieri, olas. Otrajā pielikumā uzrādīts sešdesmit divu nosaukumu pesticīdu atlieku pieļaujamais daudzums. Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā piesakāms prasījums par nekvalitatīvu preci vai pakalpojumu un kādā veicama ekspertīze. Pārdevējam vai pakalpojumu sniedzējam jāizvieto šo noteikumu teksts patērētājam redzamā vietā. Noteikumi par Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtību izdoti, lai nošķirtu vairumtirdzniecību no mazumtirdzniecības. Vienā teritorijā būs atļauta tikai vairumtirdzniecība vai tikai mazumtirdzniecība. Noteikumi reglamentē arī tirdzniecību, piegādājot preces pēc pasūtījuma. Noteikumiem par bezvalstnieka personu apliecinoša dokumenta paraugu un bezvalstnieka personu apliecinoša dokumenta izsniegšanas un nodošanas kārtību ir divi pielikumi: bezvalstnieka personas apliecības paraugs un iesnieguma veidlapas paraugs. Noteikumiem par maksājumiem, izpērkot īpašumā piešķirto zemi lauku apvidos, ir pielikums ar normatīviem samaksas samazināšanai atkarībā no zemes pieprasītāja darba stāža lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, kā arī no ģimenes sastāva. Noteikumi par operatīvajiem transportlīdzekļiem nosaka juridiskās personas, kurām ir tiesības lietot operatīvos transportlīdzekļus, un to izmantošanas kārtību. Grozījumi izdarīti vairākos agrāk izdotos valdības tiesību aktos, tajā skaitā arī "Studējošo kreditēšanas noteikumos". Ar Ministru kabineta rīkojumu izveidota valsts iestāde "Ziemeļvidzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde", kas būs Zemkopības ministrijas pakļautībā un ir Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras rajona lauksaimniecības departamentu tiesību un saistību pārņēmēja. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošā iestāde "Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonds" pievienota Latvijas vides aizsardzības fondam.

 

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!