• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar anglosakšu tiesu sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18012

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar anglosakšu tiesu sistēmu

Vakar, 29.septembrī, tieslietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Stīvenu Nešu.

Tieslietu ministrs un vēstnieks pārrunāja secinājumus, kas radušies šīs nedēļas seminārā "Altertnatīvas brīvības atņemšanai". V.Birkavs un S.Nešs atklāja semināru pirmdien, 27.septembrī. Viņi runāja par piespiedu sabiedrisko darbu veikšanu, naudas sodiem un citām alternatīvām brīvības atņemšanai gan pirmstiesas izmeklēšanas un tiesāšanas stadijā, gan soda izciešanas laikā.

Bet tikšanās galvenais uzdevums, neraugoties uz kardināli atšķirīgām tiesu varas sistēmām, bija — apspriest Lielbritānijas un Latvijas pašreizējo un turpmāko sadarbību tieslietās.

V.Birkavs akcentēja Latvijas tiesnešu apmācību, tiesu datorizāciju, ko viņš vēlas pabeigt agrāk, nekā plānots, kā arī sabiedrības tiesisko izglītošanu. Tieslietu ministrs teica, ka būtu vērtīgi iepazīties ar Lielbritānijas pieredzi.

S.Nešs vēlējās pēc sarunas tuvāk iepazīties un sniegt atbalstu vairākiem Tieslietu ministrijas projektiem, kas skar tiesnešu kvalifikācijas paaugstināšanu, tiesu datorizāciju, konkrēti — Rīgas tiesu datorizācijas plānu, kā arī paredzēto ieslodzījuma vietu pārņemšanu.

Līdz šim Lielbritānijas valdība un Lielbritānijas vēstniecība Latvijā ir sniegusi ievērojamu palīdzību Naturalizācijas pārvaldei. 1995.gadā Naturalizācijas pārvalde dāvinājuma veidā saņēma 34 datorus, kas bija pamats šīs iestādes datoru tīkla izveidošanai. Vairākiem Naturalizācijas pārvaldes darbiniekiem ir sniegta iespēja apgūt pieredzi Lielbritānijā, kopīgi rīkoti dažādi semināri Rīgā un Londonā. Lietišķa sadarbība izveidojusies starp Lielbritānijas un Latvijas patentu iestādēm, zemes dienestiem, kā arī valstu arhīva direkcijām.

Leonards Pāvils,  TM preses sekretārs

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!