• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas un Latvijas Jūras spēku sadarbību

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem

Tranzīta un importa kravu pārvadātājiem par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem turpmāk būs jāmaksā, to paredz vakar, 29.septembrī, Ministru kabinetā apstiprinātie grozījumi Sanitārās robežinspekcijas nolikumā.

Jaunie noteikumi pirmos skars preču importētājus, jo maksa par importa kravu kontroli stāsies spēkā jau ar šī gada 1.novembri, bet tranzīta kravu pārvadātājiem būs jāsāk maksāt ar 2000.gada 1.janvāri. Maksu par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem noteiks īpaši izstrādāts un zemkopības ministra apstiprināts cenrādis, kas tiks veidots, vadoties pēc Eiropas Savienībā pastāvošajiem līdzīga rakstura izcenojumiem.

Paredzams, ka importa kravu pārvadātājiem būs jāmaksā 1lats par katru pārbaudāmo tonnu, taču ne mazāk kā 6 lati par kravu, savukārt tranzīta kravu pārvadātājiem — 50 santīmi par tonnu un ne mazāk kā 3 lati par kravu. Eiropas Savienības direktīvu noteiktais minimums ir 5 ekiji (1 ekijs — 60 santīmu) par tonnu pārbaudāmās produkcijas, bet ne mazāk kā 30 ekiju par kravu. Kontroļu izcenojumi Latvijā šo ES direktīvas noteikto minimumu nepārsniegs.

Tiks izstrādāts arī īpašs cenrādis ļoti mazām vai arī ļoti lielām kravām.

Maksa par Sanitārās robežinspekcijas pakalpojumiem veicinās līdzvērtīgu pašmāju un importa preču pastāvēšanu Latvijas tirgū, bet par kravu kontroli iekasētā nauda ļaus daļēji segt kravu kontroles izdevumus. Līdz šim Sanitārās robežinspekcijas finansu līdzekļus veidoja tikai valsts pamatbudžeta dotācija no vispārējiem ieņēmumiem, tagat to papildinās arī samaksa par kravu kontroli.

Jānis Kinna, Latvijas Sanitārās robežinspekcijas  priekšnieks

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!