• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1999.gada 30.septembra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidenta raksts

Par grozījumiem likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu"

Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem

Augsti godātais Straumes kungs!

Šā gada 23.septembrī Saeima pieņēma likumu "Grozījumi likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu".

Saeimas akceptētie grozījumi ietver vairākas normas, kas iecerētas kā svarīgs solis Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā. Tās risina patērētāju veselības aizsardzības būtiskus jautājumus un ir atbalstāmas kopumā.

Tomēr uzskatu, ka pieņemtā likuma 6.panta 3.daļas 3. un 4.apakšpunkts, kā arī 6.panta 4.daļa satur normas, kas ir pretrunā ar Latvijas starptautiskajām saistībām, proti, ar Pasaules tirdzniecības organizācijas līguma principiem, Eiropas līgumu un Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līgumu par ārpustarifu barjeru atcelšanu tirdzniecībā.

Norma, kas pieprasa uz tabakas izstrādājumiem norādīt izgatavotāja adresi, kas pēc būtības ir prasība norādīt preču izcelsmi, saskaņā ar Eiropas tiesas praksi pielīdzināma preču tirdzniecības kvantitatīvu ierobežojumu ieviešanai. Latvija saskaņā ar Eiropas līguma 25.pantu ir apņēmusies, sākot ar 1995.gada 1.janvāri, neieviest nekādus jaunus kvantitatīvus ierobežojumus importa vai eksporta precēm vai pasākumus, kam ir tiem ekvivalenta nozīme, un tos, kas ir jau pielietoti, nepastiprināt.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, prasu otrreiz caurlūkot 1999.gada 23.septembrī Saeimā pieņemto likumu "Grozījumi likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu".

Rīgā 1999.gada 29.septembrī Ar cieņu, — Vaira Vīķe–Freiberga

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!