• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot olimpisko sudraba medaļnieku Aināru Kovalu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2008., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.08.2008., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot olimpisko sudraba medaļnieku Aināru Kovalu

 

KOVALS.JPG (13859 bytes)
Sestdien, 23.augustā, olimpiskajās spēlēs Pekinā Latvijas šķēpmetējs Ainārs Kovals, aizmetot šķēpu 86,64 metrus, izcīnīja Latvijai trešo godalgu – sudraba medaļu, līdz ar to uzstādīdams arī jaunu personīgo rekordu
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidents:

Sestdien, 23.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers apsveica šķēpmetēju Aināru Kovalu ar izcīnīto sudraba medaļu olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Valsts prezidents sveica A.Kovalu ar izcilo sniegumu – stabilo startu priekšsacīkstēs un pēdējā mēģinājumā sasniegto personisko rekordu, kas Latvijai atnesa olimpisko sudraba medaļu. V.Zatlers uzsvēra, ka A.Kovals pēdējā vieglatlētikas sacensību dienā visiem Latvijas sporta līdzjutējiem sagādājis daudz pozitīvu emociju un pielicis lielisku punktu Latvijas sportistu startam olimpiskajās spēlēs.

Valsts prezidents sveica arī Latvijas šķēpmetēju treneri Valentīnu Eiduku ar visu audzēkņu, bet jo īpaši ar Aināra Kovala, lielisko sportisko sagatavotību un pārliecinošo sniegumu olimpiskajās spēlēs.

V.Zatlers novēlēja gan trenerei, gan viņas audzēkņiem izturību, panākumus un jaunus sasniegumus profesionālajā sportā arī turpmāk.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Izglītības un zinātnes ministre:

23.augustā par sporta nozari valstī atbildīgā ministre Tatjana Koķe klātienē vēroja Latvijas šķēpmetēja Aināra Kovala startu. Pēc olimpiskā sudraba izcīnīšanas ministre personīgi sveica sportistu un viņa treneri – Latvijas sporta leģendu Valentīnu Eiduku, kura ir ieguldījusi lielu darbu Latvijas šķēpmetēju jaunās paaudzes sagatavošanā.

T.Koķe teica: “Latvijas šķēpmetēja Aināra Kovala izcīnītā sudraba medaļa apliecina, ka Latvija ir īstena sporta valsts un mūsu sportisti un viņu treneri spējuši darīt visu, lai atbilstoši sagatavotos olimpiādei.” Ministre piebilda, ka sestdienas starts nodrošināja pilnīgu Latvijas dalību šajā pasaules sporta dzīves nozīmīgākajā notikumā, jo mums ir pilns olimpisko medaļu komplekts – zelta, sudraba un bronzas.

T.Koķe norādīja, ka starti un rezultāti olimpiskajās spēlēs ir atskaites punkts ne tikai sportistiem, bet arī valsts sporta politikai kopumā, par kuras veidošanu atbildīga ir Izglītības un zinātnes ministrija.

Ministre piebilda, ka Pekinā sasniegtie rezultāti ļauj secināt, ka mēs ejam pareizā virzienā, nodrošinot atbalstu gan augstu sasniegumu sportam, gan bērnu un jauniešu sportam, gan sportam ikvienam iedzīvotājam, gan atbalstot fiziskās aktivitātes un sportošanas iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Šie četri virzieni ietverti arī Latvijas Nacionālajā sporta attīstības programmā 2006.–2012.gadam. Tā ir pirmā valsts programma Latvijas vēsturē, kas konceptuāli, ilgtermiņā un visaptveroši risina un attīsta būtiskus Latvijas sporta jautājumus.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!