• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidija lēmums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1999., Nr. 321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

30.09.1999., Nr. 321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija lēmums

Par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

pēc Saeimas 1999.gada 30.septembra sēdes

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes pēc Saeimas 1999.gada 30.septembra sēdes.

Dokuments, reģ.nr.24:

Deputātu M.Lujāna, B.Rastopirkina, J.Plinera, J.Sokolovska, J.Solovjova jautājumi

zemkopības ministram Aigaram Kalvītim:

Sakarā ar grūtībām, kas radušās zemniekiem, kuri noslēguši līgumus par šī gada cukurbiešu ražas pārdošanu Jēkabpils cukurfabrikai

Augsti godātais Kalvīša kungs!

Sakarā ar grūtībām, kas radušās zemniekiem, kuri noslēguši līgumus par šī gada cukurbiešu ražas pārdošanu Jēkabpils cukurfabrikai, lūdzam jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc Zemkopības ministrija, risinot cukurbiešu audzētāju problēmas, kas bija noslēguši līgumus ar Jēkabpils cukurfabriku, ir izvēlējusies tādu neracionālu variantu kā cukurbiešu uzglabāšana pie audzētājiem un piegāde ziemas mēnešos Jelgavas un Liepājas cukurfabrikām, lai gan ir zināms, ka zemā cukura iznākuma dēļ biešu pārstrāde janvārī un februārī notiek ar zaudējumiem?

2. Vai šo zaudējumu segšanai paredzētā dotācija cukurbiešu audzētājiem, lai viņi ziemā varētu pārdot cukurbietes Jelgavas un Liepājas cukurfabrikām par ļoti zemām cenām, nenozīmē šo fabriku sponsorēšanu un minētajām fabrikām nevēlama konkurenta — Jēkabpils cukurfabrikas likvidāciju?

3. Kāpēc ministrija ir ar mieru izdot cukurbiešu audzētāju dotēšanai 1,5 miljonus latu, ja, izdodot daudz mazāku summu — 300 tūkstošus latu, būtu iespējams uzsākt cukurbiešu pārstrādi Jēkabpils cukurfabrikā?

4. Ja tiks likvidēta Jēkabpils cukurfabrika, vai Jēkabpils rajona un Latgales rajonu zemniekiem nākotnē būs iespējams nodarboties ar cukurbiešu audzēšanu?

Dokuments, reģ.nr.25:

Deputātu J.Jurkāna, J.Plinera, J.Sokolovska, O.Tolmačova, M.Mitrofanova jautājums

Ministru prezidentam Andrim Šķēlem un finansu ministram Edmundam Krastiņam:

Par Rīgas Aviācijas universitātes likvidācijas procedūru likumību

1999.gada 12.augustā Ministru kabinets izdeva rīkojumu Nr.383 "Par Rīgas Aviācijas universitātes kā valsts dibinātas augstskolas likvidāciju".

Uz šī rīkojuma pamata Izglītības un zinātnes ministrija 1999.gada 20.augustā izdeva rīkojumu Nr.427 "Par Rīgas Aviācijas universitātes likvidācijas komisiju".

Sakarā ar minētajiem dokumentiem lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai lēmumam par RAU likvidāciju ir pievienots Augstākās izglītības padomes atzinums, kā to prasa Augstskolu likuma 11.pants? Kāds ir šis atzinums?

2. Vai Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotā RAU likvidācijas komisija ir atzīstama par kompetentu izvērtēt RAU finansiālo darbību, kā to uzdeva MK rīkojuma 2.punkts, vai varbūt tomēr šim mērķim būtu nepieciešams neatkarīgu auditoru slēdziens?

3. Uz kāda likuma pamata, izveidojot likvidācijas komisiju RAU kā valsts iestādes likvidācijai (IZM rīkojums Nr.427), bez tam papildus vēl ir iecelts RAU likvidators, kura darba apmaksai ir noteikti 5% no likvidācijas procesā ieņemtajiem līdzekļiem, kas pilnībā ir valsts budžeta līdzekļi?

Kāda procedūra būtu piemērojama, likvidējot no valsts budžeta finansētu iestādi?

4. Ja šī procedūra ir pārkāpta, vai ir likumīgi likvidatora izdotie "rīkojumi"?

Rīgā 1999.gada 27.septembrī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!