• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par 24 miljoniem latu bērnudārzu attīstībai Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2008., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 25.augustā

Vēl šajā numurā

27.08.2008., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par 24 miljoniem latu bērnudārzu attīstībai Latvijā

 

BERNI.JPG (24361 bytes)
Lai veicinātu vienlīdzīgas nodarbinātības iespējas un iespēju attīstīt pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūru, Latvijas pilsētām Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitātē būs pieejami vairāk nekā 24 miljoni latu, līdz ar to nodrošinot iespēju līdzīgi šiem bērniem uzturēties un apgūt pirmsskolas izglītību modernās pirmsskolas iestādēs
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Lai attīstītu pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūru un tādējādi veicinātu vienlīdzīgas nodarbinātības iespējas, pilsētām Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu aktivitātē būs pieejami vairāk nekā 24 miljoni latu. Šonedēļ nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centri saņems uzaicinājumus iesniegt projektu pieteikumus.

Piesaistot ES fondu finansējumu, pašvaldībām ir iespēja būvēt jaunus bērnudārzus vai renovēt esošos, tai skaitā īstenot energoefektivitātes pasākumus, labiekārtojot pirmsskolas izglītības iestāžu teritoriju, modernizējot aprīkojumu un nodrošinot vides pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem un vecākiem ar bērniem.

Kopējais aktivitātei pieejamais finansējums ir 24,74 miljoni latu, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 21,03 miljoni latu, bet nacionālais publiskais finansējums – 3,71 miljons latu.

Tiek plānots, ka par šiem līdzekļiem līdz 2013.gadam varētu uzbūvēt vai paplašināt vairāk nekā 10 bērnudārzus, tādējādi par 11% samazinot rindas uz vietām bērnudārzos.

Projekta iesniedzēji var būt nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centri un Rīgas pašvaldības dome vai tās izveidotā iestāde.

Lai veicinātu valsts teritoriju līdzsvarotu attīstību, ir noteiktas kvotas plānošanas reģioniem un Rīgas pilsētai, pamatojoties uz statistikas datiem par sociāli ekonomiskajiem rādītājiem. Zemgales plānošanas reģiona kvota ir 3,37 miljoni latu, Latgales plānošanas reģiona – 3,5 miljoni latu, Kurzemes plānošanas reģiona – 4,48 miljoni latu, Vidzemes plānošanas reģiona – 2,72 miljoni latu, Rīgas plānošanas reģiona – 4,85 miljoni latu, Rīgas pilsētas – 2,1 miljons latu.

Projektu iesniegumi pirmajai atlases kārtai ir jāiesniedz līdz 2008.gada 13.novembrim. Otrā atlases kārta tiek izsludināta, ja līdz 2009.gada 31.augustam nav noslēgtas vienošanās par visu aktivitātei pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma apjomu. Projekta īstenošanas ilgums nedrīkstēs pārsniegt trīs gadus.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!