• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunumu – personas datu elektronisku pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2008., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

27.08.2008., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunumu – personas datu elektronisku pārbaudi

Vienotajā valsts un pašvaldību e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv no 26.augusta ir pieejams jauns elektroniskais pakalpojums “Mani vai manas pārstāvētās personas dati Iedzīvotāju reģistrā”.

Portālā www.latvija.lv, izmantojot drošu elektronisko parakstu, iedzīvotājiem ir iespēja uzzināt, kādi dati par viņiem, viņu nepilngadīgajiem bērniem, aizbildnībā vai aizgādnībā esošajām personām ir iekļauti Iedzīvotāju reģistrā, lai pārliecinātos par datu pareizību, kā arī iegūtu nepieciešamo informāciju.

Izmantojot pakalpojumu “Mani vai manas pārstāvētās personas dati Iedzīvotāju reģistrā”, var iegūt ziņas par attiecīgās personas datiem, Latvijā vai ārvalstīs reģistrētās dzīvesvietas adresi, ziņas par dzimšanas reģistrāciju, ģimenes stāvokli, ziņas par laulāto, laulības reģistrāciju, šķiršanu vai laulības atzīšanu par neesošu, ziņas par ģimenes bērniem līdz 18 gadu vecumam, ziņas par vecākiem, par personas atzīšanu par rīcībnespējīgu vai atzīšanu par rīcībspējīgu, ziņas par bezvēsts prombūtni, izceļošanu no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs, par personas nāvi un miršanas reģistrāciju, par personas atļauju vai aizliegumu izmantot tās ķermeni, audus un orgānus pēc nāves, ziņas par aizbildnības un aizgādnības nodibināšanu vai izbeigšanu u.c. Iedzīvotāju reģistrā uzkrāto informāciju.

Pakalpojuma saņemšanai nepieciešams drošs elektroniskais paraksts. Tā kā dati portālā tiek sagatavoti PDF formātā, datorā jābūt uzstādītai “Adobe Acrobat Reader” programmai.

Elektronisko pieeju Iedzīvotāju reģistra datiem nodrošina Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts. Pakalpojums izstrādāts sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!