• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par ministres 100 dienās paveikto un prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2008., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunumu – personas datu elektronisku pārbaudi

Vēl šajā numurā

27.08.2008., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par ministres 100 dienās paveikto un prioritātēm

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa 22.augustā informēja par 100 darba dienās paveikto ministres amatā un sekretariāta plānotiem darbiem informācijas sabiedrības un elektroniskās pārvaldes attīstības veicināšanā Latvijā.

S.Bāliņa: “Ja man pavisam īsi jāvērtē savas pirmās simts dienas ministres amatā, tad varu teikt, ka tas ir bijis saspringta darba laiks. Ministres amatā nokļuvu brīdī, kad pašreizējais Ministru kabinets jau strādāja un pildīja Valdības rīcības plānu.

Man vajadzēja gan turpināt iesāktos uzdevumus, gan sākt jaunus. Tāpēc varu teikt paldies visiem sekretariāta darbiniekiem, kas man palīdzēja un atbalstīja šajā posmā. Katrā ziņā ceru, ka mums ir izdevies veiksmīgs darba cēliens un ka mēs esam stiprinājuši sabiedrības uzticību e-pārvaldei un sekretariāta darbam.

Par paveikto: ir apstiprināti Ministru kabineta noteikumi divām Eiropas Savienības atbalstītām programmām par valsts un pašvaldību iestāžu informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu ieviešanu, kā arī par skolu datorizāciju. Ir ieviesta jauna tradīcija – reizi mēnesī tiekos ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu sekretariāta aktualitātes un plānotos darbus un saņemtu nozares ekspertu viedokli. Esam turpinājuši strādāt pie vienotās e-pakalpojumu platformas attīstības.

Tādējādi esam sagatavojuši infrastruktūru, kas ļaus pārējām valsts un pašvaldību iestādēm ērti un ātri piegādāt e-pakalpojumus iedzīvotājiem. Šajās simts dienās klāt nākuši arī 10 jauni iedzīvotājiem pieejami e-pakalpojumi un vēl 15 ir ieviešanas stadijā. Tāpat gatavojam vairākas nozīmīgas koncepcijas un programmas, piemēram, par elektroniskajām identifikācijas kartēm un elektronisko dokumentu apriti. Domāju, ka šajā laikā darbu esam veikuši labi un pildījuši valdības deklarācijā noteiktos uzdevumus.

Par sekretariāta galvenajām prioritātēm: pirmkārt, pārraudzīt informācijas sistēmu un e-pakalpojumu ieviešanu, kam kopumā ir atvēlēti 116,4 miljoni latu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. ”

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa: “Šis finansējums ļaus valstī attīstīt e-pārvaldi, lai iedzīvotāji varētu saņemt kvalitatīvus e-pakalpojumus. Tādējādi ikkatram Latvijas iedzīvotājam būs iespējams izmantot modernās informācijas tehnoloģijas, lai sadarbotos ar valsti, atrastu nepieciešamo informāciju no valsts un pašvaldību informācijas sistēmām, varētu maksimāli ērti un vienkārši kārtot darījumus ar šīm iestādēm. Otrkārt, jāturpina darbs pie sekretariāta prioritārajiem projektiem un jāraugās, lai Latvijā sekmīgi tiktu ieviesti un attīstīti tie 20 pamatpakalpojumi, kuri kā prioritāri definēti Eiropas Savienībā ar mērķi attīstīt informācijas sabiedrību vienotā Eiropā. Treškārt, aktīvi jāturpina darbs pie vienotas valsts informācijas sistēmu drošības politikas, kas sevī iekļauj arī valsts informācijas sistēmu drošības pārvaldnieku sertifikāciju un valsts informācijas sistēmu pārraudzības jautājumus. Un visbeidzot, mums īpašs uzsvars jāliek uz e-pakalpojumu popularizēšanu iedzīvotāju vidū. Cilvēkiem nav jātērē laiks, lai stāvētu rindās, pieprasot un saņemot vajadzīgo informāciju vai dokumentus. Ir jābūt informācijas sistēmām, kas nodrošina procesus elektroniski.”

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!