• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Finanšu ministrijai – mūsu valsts naudas rīkotājai un turības apliecinātājai, tāpat kā valstij, – 90. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.2008., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot un iepazīstoties ar Daugavpili un Daugavpils rajonu

Vēl šajā numurā

28.08.2008., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Finanšu ministrijai – mūsu valsts naudas rīkotājai un turības apliecinātājai, tāpat kā valstij, – 90

 

01.JPG (11311 bytes) 02.JPG (12106 bytes)

Vakar, 27.augustā, Rīgas Doma baznīcā, atzīmējot Latvijas valsts un Finanšu ministrijas 90 gadus, klātesot (no labās) finanšu ministram Atim Slakterim, īpašu uzdevumu ministram Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normundam Brokam, Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, Finanšu ministrijas valsts sekretāram Mārtiņam Bičevskim, VAS “Tiesu nama aģentūra” valdes priekšsēdētājam Gintam Liepaskalnam, kā arī daudziem citiem finanšu sistēmas darbiniekiem, tika iesvētīts mākslinieces Ausmas Apšas austais Finanšu ministrijas karogs, kas simbolizēs visas valsts finanšu sistēmā iesaistīto iestāžu augstākos mērķus un centienus
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar, 27.augustā, Rīgas Domā notika Finanšu ministrijas karoga svinīgā iesvētīšanas ceremonija. Karogs, kas uzšūts par godu Latvijas valsts un Finanšu ministrijas 90 gadu jubilejai, simbolizē valsts finanšu sistēmu un kalpo kā ministrijas atpazīstamības zīme.

Karoga iesvētīšanas ceremonijā piedalījās finanšu ministrs Atis Slakteris, valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Dzintars Jakāns, un citi ministrijas un finanšu sistēmas darbinieki. 

“Šis karogs simbolizēs ne tikai Finanšu ministrijas, bet visas valsts finanšu sistēmā iesaistīto iestāžu augstākos mērķus un centienus. Katras neatkarīgas valsts pamatā ir nauda un mērķtiecīga tās izmantošana visās tautsaimniecības nozarēs. Karogs sasaista Latvijas valsts dibināšanas un finanšu sistēmas izveidošanās gadadienu, akcentējot to nedalāmību,” norādīja finanšu ministrs A.Slakteris.

Karogu izšuvusi Ausma Apša, kura pie tā strādājusi vairāk nekā divus mēnešus. A.Apša veidojusi aptuveni 60 dažādus karogus, tostarp Ministru kabinetam, Latvijas Universitātei, Dziesmu un deju svētkiem, Zemessardzei. 

“Darbs pie Finanšu ministrijas karoga bija ļoti uzcītīgs, un mani priecē sasniegtais rezultāts – tas ir viens no skaistākajiem karogiem, ko jebkad esmu izšuvusi,” sacīja A.Apša.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!